Ελλαδα

Τουρισμός για Όλους: Επιδότηση 150 ευρώ στους δικαιούχους - Η ψηφιακή κάρτα

Τι είπαν για το νέο πρόγραμμα Βασίλης Κικίλιας και Σοφία Ζαχαράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diakopes.jpg
© EUROKINISSI

Στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» οι δικαιούχοι λαμβάνουν ψηφιακή κάρτα με 150 ευρώ. Τι δήλωσαν Βασίλης Κικίλιας και Σοφία Ζαχαράκη για τη νέα επιδότηση.

Ψηφίστηκε, σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου η τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο έρχεται να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό στην Ελλάδα την περίοδο 2022-2025.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα με 150 ευρώ.

Η επιδότηση αφορά σε τουριστικές δαπάνες για τη διαμονή. Το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του «Freedom Pass». Η διαδικασία είναι πλήρως ψηφιακή -χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις- απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Με τις ρυθμίσεις της παρούσας τροπολογίας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καθορίζονται μεταξύ άλλων:

  • Οι προϋποθέσεις συμμετοχής,
  • οι όροι και ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για τους δικαιούχους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Βασίλης Κικίλιας: Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» στηρίζει την ελληνική οικογένεια

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο, μέσα από το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους"».

Και εξήγησε: «Με το νέο πρόγραμμα, 30 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν επωμιστεί -ιδίως τα τελευταία δυόμισι χρόνια- τα μεγαλύτερα βάρη. Στα πρότυπα του "Freedom Pass", εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, βρισκόμαστε, ξανά, δίπλα στους πιο ευάλωτους και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Σοφία Ζαχαράκη: Γιατί είναι σημαντικό το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε: «Με τη ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δημιουργούμε ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, επιλύοντας πολλά ζητήματα του παλαιότερου προγράμματος με μία διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πλήρως ψηφιακή».

Και πρόσθεσε: «Με το νέο πρόγραμμα επιτυγχάνεται ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας για τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ ανάκαμψης εξωτερικού και εσωτερικού τουρισμού, στηρίζοντας προορισμούς που βασίζονται κατ' εξοχήν στους Έλληνες επισκέπτες».

Μετεκπαίδευση εργαζομένων στον Τουρισμό - Τι προβλέπει η τροπολογία

Στην τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού προβλέπεται, επίσης, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση -μέχρι το 2025- των τμημάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και εποχικά ανέργων του τουριστικού τομέα, η οποία είχε ανασταλεί για τρεις εκπαιδευτικές περιόδους (2015 - 2018).

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι με την παρούσα ρύθμιση, οι απόφοιτοι των τμημάτων μετεκπαίδευσης κατοχυρώνουν διά νόμου επαγγελματικά δικαιώματα -μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους- αποκτώντας ταυτόχρονα την υπαλληλική ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εφαρμογή του σχετικού νόμου (2112/1920 Α'67), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης έχει προστεθεί και νέα έκτη ειδικότητα για τους εργαζομένους στον τουρισμό (spa-θαλασσοθεραπεία).

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε σχετικά: «Στο Υπουργείο Τουρισμού πιστεύουμε στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων διά βίου εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό, θωρακίζουμε θεσμικά την απρόσκοπτη συνέχιση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, για τα οποία θα έληγε η διάταξη της χρηματοδότησης τους στο τέλος του 2022, και με χρήση των κονδυλίων ΠΔΕ, τα συνεχίζουμε μέχρι και το 2025, οπότε και θα σχεδιαστεί το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού».

Τέλος, με ξεχωριστή ρύθμιση, προβλέπονται σχετικές προθεσμίες και αντιμετωπίζονται οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Α.Ε.Π.Ο.), προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.