Ελλαδα

Βρετανικά ΜΜΕ ψηφίζουν Πάρο, Μύκονο, Τήνο και Σαντορίνη για οινοτουρισμό

Το αφιέρωμα που έκανε το βρετανικό περιοδικό Wallpaper

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη
Σαντορίνη © UNSPLASH

Πάρος, Μύκονος, Τήνος και Σαντορίνη ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα.

Η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη παρουσιάζονται ως ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Wallpaper.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα, μέσω αυτών των νησιών αναδεικνύεται για τις εφετινές διακοπές ως προορισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της οινογνωσίας.

Το αφιέρωμα του Guardian για διακοπές στην «κρυμμένη» Ελλάδα

Στην «κρυμμένη» Ελλάδα αναφέρεται το πρόσφατο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που καλεί τους εκατομμύρια αναγνώστες της να ανακαλύψουν νέα μέρη γεμάτα εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις για μοναδικές διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019» αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του αφιερώματος στην εφημερίδα «Guardian».

O Guardian προτείνει την Αλόννησο για ξεχωριστές διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Αλόννησος που εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και τη πρόσθετη δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

«Δραστηριότητα και χαλάρωση "παντρεύονται" μοναδικά στην Αλόννησο. Στόχος του Δήμου με τους επαγγελματίες είναι η διατήρηση της ποιότητας στη φιλοξενία και τη γαστρονομία και ταυτόχρονα η παροχή πρωτότυπων τουριστικών υπηρεσιών, όπως οι υποβρύχιοι γάμοι και οι εικονικές περιηγήσεις στον βυθό» δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Το 2021 η Αλόννησος είχε επιλεγεί ως δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο από το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine.

Οι υπόλοιποι προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα που προτείνει ο Guardian

Τον κατάλογο στο αφιέρωμα του Guardian για διακοπές στην «κρυμμένη» Ελλάδα το καλοκαίρι συμπληρώνουν:

  • Η Κύθνος με την αυθεντικότητα της,
  • η Αστυπάλαια ως αειφόρος προορισμός,
  • η μαγευτική Γιάλοβα στη Μεσσηνία,
  • τα Ιωάννινα με τις μοναδικές διαδρομές στη φύση και
  • ο Άθως με τα επιβλητικά μοναστήρια και τα κρυστάλλινα νερά.

«Η Αστυπάλαια βγαίνει στο διεθνές προσκήνιο με "πράσινες" καινοτομίες ειδικά σε μια εποχή που η ενέργεια είναι το ζητούμενο. Είναι ευτυχές που τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τις προσπάθειες μας για βελτίωση της προσβασιμότητας μέσα από νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που ήδη από πέρσι ενίσχυσαν σημαντικά τις αφίξεις του νησιού» ανέφερε από τη μεριά του ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

Υπενθυμίζεται ότι στον αναλυτικό κατάλογο της Evening Standard με τα 20 ωραιότερα ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι η Αστυπάλαια ήταν ανάμεσα στα προτεινόμενα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ