«Ελλάδα 2021»: Δωρεά 20 οχημάτων, αξίας 840.000 ευρώ στο ΓΕΝ
Θα διατεθούν στις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων στον Έβρο
H Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προχώρησε στη δωρεά 20 οχημάτων, αξίας 840.000 ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προχώρησε στη δωρεά 20 σύγχρονων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τα οποία θα διατεθούν στις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.
Η δωρεά αφορά σε 20 διπλοκάμπινα Pick-up αυτοκίνητα 4Χ4, μοντέλο TOYOTA HILUX DC INVINCIBLE 2.4 DIESEL AT.
«Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό τους έργο» τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό της η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Γιατί, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνο την ευθύνη της άμυνας, επιτελούν και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Συμβάλλετε καθημερινά σε δεκάδες μικρά και μεγάλα "μέτωπα", με στρατιωτικούς όρους, στο πλευρό των πολιτών. Η δωρεά των 20 οχημάτων, αξίας 840 χιλιάδων ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ικανοποιεί και την θεμελιώδη αρχή της Επιτροπής για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, δράσεις που θα μείνουν».
«Δεν έχω παρά λόγιας ευχαριστίας για την ευγενική προσφορά, η δωρεά σας θα αυξήσει σημαντικά τη μεταφορική δυνατότητα του Στρατού Ξηράς, ώστε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην αποστολή του» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και χαρακτήρισε την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη «φίλη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισήμανε ότι η δωρεά ενισχύει και αναβαθμίζει τον τομέα του τροχαίου υλικού, αυξάνοντας την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτελούν τους διάφορους ρόλους στο πλαίσιο της αποστολής τους, ώστε να επιστρέφεται πολλαπλό όφελος στην κοινωνία.
«Σας διαβεβαιώ ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτήρηση των συνόρων, θα σας λένε κάθε ημέρα ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να δηλώνει ότι «όταν είναι έτοιμα θα ανεβούμε μαζί στον Έβρο».
Το «παρών» στην τελετή, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Καποδίστριας» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσαν ακόμη ο εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής, Μάρτων Σίμιτσεκ, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Κωστής Κοντογιάννης και Θόδωρος Παπαπετρόπουλος και ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.