Ελλαδα

Αδαμάντιος Μαντής: 30 μήνες μετά δεν έχει γίνει το δικαστήριο - Δικαίωση ζητά η μητέρα του

«Αυτός που σκότωσε το παιδί μου είναι ελεύθερος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πολίστας Αδαμάντιος Μαντής
Ο πολίστας Αδαμάντιος Μαντής

Αδαμάντιος Μαντής: Τι δηλώνει η μητέρα του 21χρονου πολίστα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα για το δικαστήριο.

O 21χρονος πολίστας Αδαμάντιος Μαντής σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2019 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Η μητέρα του καταγγέλλει ότι «30 μήνες μετά το θάνατο του παιδιού μου δεν έχει γίνει τα δικαστήριο».

Η Κατερίνα Τζιάλλα ζητά δικαίωση του παιδιού της. Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή αναφέρει: «Αγωνίζομαι 30 μήνες μόνη μου και δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Το ότι κλώτσησε κάποιος ένα γατάκι είναι κακούργημα επέφερε ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 50.000 και να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, 30 μήνες μετά ακόμα περιμένω να γίνει το δικαστήριο. Αυτός που σκότωσε το παιδί μου είναι ελεύθερος».

Η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή σημείωσε ότι στην περίπτωση του παιδιού της, ο οδηγός δεν βοήθησε πουθενά, βοήθησε μία κοπέλα που περνούσε. Μάλιστα, όπως σημειώνει, όταν τον ρώτησαν πώς αισθάνεται που εξαιτίας του χάθηκε ένα παιδί είπε: «Εντάξει, τι να κάνουμε όταν οδηγείς συμβαίνουν αυτά».

Η Κατερίνα Τζιάλλα, λέει ότι το μόνο που ζητάει είναι να αλλάξει η νομοθεσία για τους οδηγούς που προκαλούν θάνατο.

Μητέρα Αδαμάντιου Μαντή: 30 μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού μου δεν έχει γίνει το δικαστήριο | ΕΡΤ

Αδαμάντιος Μαντής: Ο οδηγός έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο

Στο πόρισμα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του αθλητή στη λεωφόρο Ποσειδώνος, έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός έτρεχε με 104,62 χλμ όταν συνέβη το δυστύχημα, ενώ το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο είναι τα 40 χλμ. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος. Το αυτοκίνητο του Αδαμάντιου Μαντή ήταν με alarm στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος.

Ο 21χρονος επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του. Στο ρεύμα προς Γλυφάδα οι επιβαίνοντες παρατήρησαν έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο. Αφού σταμάτησαν το Ι.Χ., κατέβηκαν να ελέγξουν. Τότε, ο Αδαμάντιος Μαντής παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, το οποίο προσέκρουσε επίσης στο σταματημένο Ι.Χ. Ο 21χρονος αθλητής μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Τζάνειο νοσοκομείο. Εκεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Αδαμάντιος Μαντής είχε αγωνιστεί στη Γλυφάδα, στον Πανιώνιο, στο Παλαιό Φάληρο και τον Υδραϊκό, ενώ είχε παίξει σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων. Ήταν, μάλιστα, ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, που είχε γίνει στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), στο πλαίσιο των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Έπειτα από αρκετές σεζόν ως αναπληρωματικός σε διάφορες ομάδες, το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Χίο και καθιερώθηκε ως βασικός. Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική έως τώρα νίκη του Ν.Ο.Χ. στο πρωτάθλημα (9-5 τον ΠΑΟΚ, στις 19/10).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ