Ελλαδα

Δολοφονία στα Διαβατά: Ο 22χρονος σκότωσε τον πατέρα του την ώρα που κοιμόταν

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δολοφονία στα Διαβατά: 22χρονος σκότωσε τον 46χρονο πατέρα του την ώρα που κοιμόταν - Νέα στοιχεία για το έγκλημα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου ένας 22χρονος σκότωσε τον 46χρονο πατέρα του. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατροκτόνος αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα του όταν ο 46χρονος κοιμόταν. 

Το έγκλημα σημειώθηκε σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης. Ο 22χρονος παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές, όπου και ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του μετά από έναν ακόμη καυγά που είχαν. Οι σχέσεις τους φέρεται τον τελευταίο καιρό να ήταν τεταμένες. Ο δράστης επικαλέστηκε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που τον «ώθησαν» στο έγκλημα. 

Δολοφονία στα Διαβατά: Ποινική δίωξη για δολοφονία από πρόθεση

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 5ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

Ο 22χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 46χρονο με κυνηγετικό όπλο. Το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από έναν ακόμη καυγά μεταξύ πατέρα και γιου. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το θύμα έφερε θανατηφόρο τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής του.

«Οι δύο άνδρες είχαν καιρό πρόβλημα. Η αιτία φαίνεται να ήταν η νέα σύντροφος του πατέρα του δράστη, την οποία και δεν αποδεχόταν. Και ο πατέρας του όμως δεν διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, είχαν συγκρούσεις» αναφέρει η «Κ», επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές. 

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 22χρονο που σκότωσε τον πατέρα του | 09/05/2022 | ΕΡΤ

Δολοφονία στα Διαβατά: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρεται στην εξιχνίαση της δολοφονίας με δράστη τον 22χρονο και θύμα τον 46χρονο πατέρα του.

«Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 46χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα σε οικία στην περιοχή των Διαβατών (σχετ. το από 08-05-2022 Δελτίο Τύπου μας).

» Για την υπόθεση συνελήφθη ο 22χρονος ημεδαπός γιος του, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως μεσημβρινές ώρες χθες (08-05-2022) στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

» Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 22χρονος νυχτερινές ώρες της 07/08-05-2022 έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον πατέρα του εντός της οικίας τους, με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε σε βάρος του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

»Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ