Ελλαδα

Ο Αρκάς τιμά τη Γιορτή της Μητέρας 2022 με σκίτσο (εικόνα)

Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αρκάς ετοίμασε σκίτσο για τη Γιορτή της Μητέρας 2022
Ο Αρκάς ετοίμασε σκίτσο για τη Γιορτή της Μητέρας 2022 © Arkas - The Original Page

Για τη Γιορτή της Μητέρας 2022 ο Αρκάς ανέβασε σκίτσο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ο σκιτσογράφος στέλνει το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

Ο Αρκάς αφιερώνει το σημερινό του σκίτσο στη Γιορτή της Μητέρας. Ο αγαπημένος σκιτσογράφος έχει σχεδιάζει μια μαμά καγκουρό, η οποία συγκινείται από το δώρο που της κάνει το παιδί της μέσα από τον μάρσιπο για τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας.

Μια κάρτα, λίγα λουλούδια, ένα φιλί, μια αγκαλιά και μια γλυκιά κουβέντα αρκούν για να κάνουν ευτυχισμένη τη μητέρα σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Το σκίτσο του Αρκά για τη σημερινή Γιορτή της Μητέρας

Γιορτή της Μητέρας 2022 - Πώς καθιερώθηκε στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας.

  • Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
  • Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.
  • Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις (Ann Maria Reeves Jarvis) διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.
  • Το 1870 η Τζούλια Γουόρντ Χάου (Julia Ward Howe) διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.
  • Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να «σαραντίσει», σύμφωνα με τη σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα και σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1960, ο εορτασμός αυτός ατόνησε και ενισχύθηκε ο εορτασμός της 2ης Κυριακής του Μαΐου, αν και η εκκλησία επιμένει στην παλαιά ημερομηνία, διοργανώνοντας σχετικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι το σημερινό Google doodle είναι αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας 2022, μια ξεχωριστή ημέρα που οι μαμάδες έχουν την τιμητική τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ