Ελλαδα

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Γιατί δεν έχει κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου απαντά για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι μεταφέρεται στην ανακρίτρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι δηλώνει για το αίτημα αποφυλάκισης, τη φράση της κατηγορούμενης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τον θάνατο της Μαλένας

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στον λόγο που δεν έχει κατατεθεί ακόμη αίτημα αποφυλάκισης, αλλά και στις έρευνες που γίνονται για τη διαδρομή της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.                                       

«Με δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι μια φαρμακευτική ουσία, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο, αλλά διακινείται με τον έλεγχο και την πλήρη εποπτεία της πολιτείας, προσπαθούμε να βρούμε τα ίχνη της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας για να εντοπίσουμε από πού προήλθε και να μπορέσουμε έτσι να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες για το τι έχει γίνει και πώς βρέθηκε στην Τζωρτζίνα», δήλωσε ο Όθων Παπαδόπουλος στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η εντολέας του επιμένει ότι δε χορήγησε η ίδια την ουσία στην 9χρονη κόρη της και ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά στη σύνθεση μεταξύ της παράνομα διακινούμενης κεταμίνης, αυτής δηλαδή που διακινείται σε στέκια χρηστών τοξικών ουσιών και της φαρμακευτικής- νοσοκομειακής που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι καθαρή κεταμίνη μπορεί να βρεθεί και στο παράνομο εμπόριο. «Ό, τι υπάρχει στο νόμιμο εμπόριο, υπάρχει και στο παράνομο. Μπορεί να το βρει κάποιος από μια πιάτσα ναρκομανών» ανέφερε και τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί η διαδρομή της από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».

Επιπλέον, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ρωτήθηκε γιατί ακόμα δεν έχει κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης. Ο Όθων Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «περιμένουμε τις τεχνικές εκθέσεις των ειδικών, καθώς απαιτείται χρόνος για να γίνει αναλυτικός έλεγχος του ογκωδέστατου ιατρικού φακέλου». 

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι λέει για τη φράση «Ο Μάνος θα φάει τα μούτρα του»

Σχολιάζοντας τη δήλωση της για Ρούλας Πισπιρίγκου ότι «ο Μάνος Δασκαλάκης θα φάει τα μούτρα του αν ζητήσει τεστ DNA» είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε είναι επικίνδυνο να παρεξηγηθεί. «Εννοεί ότι θα εκτεθεί, θα αποδειχθεί ότι κακώς έγινε το αίτημα. Τα παιδιά είναι του Μάνου Δασκαλάκη και τόσα χρόνια δεν τέθηκε ποτέ ως ζήτημα». 

Σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας και το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «ο τρόπος που προβάλλεται η υπόθεση και πολλές πληροφορίες που είναι κατά μεγάλο ποσοστό ανακριβείς έχουν προβληματίσει και την κατηγορουμένη και την υπεράσπιση. Περιμένουμε να δούμε το πόρισμα και στη συνέχεια να το αξιολογήσουμε», επισήμανε. 

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν καταθέσει στις αρχές για την απαθή στάση της κατηγορουμένης απέναντι στους θανάτους των παιδιών της, με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου να σημειώνει ότι «τα συμπεριφορικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για να στηριχθεί κανείς γιατί μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Σίγουρα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον επειδή η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα προσδοκούσαμε. Αν έχουμε να κάνουμε με μια ηθοποιό που χειρίζεται τους ανθρώπους, θα είχαμε συμπεριφορά επιτηδευμένη, που θα δείχνει θλίψη, οδύνη και πένθος. Αντίθετα, βλέπουμε μια συμπεριφορά απλουστευμένη». 

«Υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία με την πελάτισσα μου και η δικογραφία δε μου δίνει στοιχεία αδιάσειστης ενοχής της, αλλά αντιθέτως δημιουργούνται αμφιβολίες και δεύτερης σκέψης», είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης © Facebook

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ