Ελλαδα

Λαμία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή

Ο 29χρονος φαίνεται ότι δεν ήταν προκαθορισμένο να μπει στον αγώνα και δεν είχε δελτίο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάκης Χριστόπουλος: Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στα αποδυτήρια του γηπέδου
Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής Μάκης Χριστόπουλος © lamiareport.gr

Λαμία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή - Πώς κατέρρευσε μέσα στα αποδυτήρια - Η ανακοίνωση της ομάδας του

Σε παρέμβαση εισαγγελέα οδήγησαν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή, Μάκη Χριστόπουλου, στη Λαμία που κατέρρευσε στα αποδυτήρια γηπέδου μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα. 

Ο άτυχος 29χρονος, που έμενε στη Ροδίτσα, άφησε την τελευταία του πνοή την Πρωτομαγιά από ανακοπή καρδιάς, στο γήπεδο του Νέου Κρικέλλου σε αγώνα Β’ κατηγορίας του Φθιωτικού ποδοσφαίρου. Η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή. 

Ο 29χρονος φαίνεται ότι δεν ήταν προκαθορισμένο να μπει στον αγώνα. «Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο», αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive στον Alpha. 

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε πως ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, Μάκης Χριστόπουλος, είχε κάρτα υγείας (βγαλμένη στις 27.10.2021) αλλά δεν ήταν επισήμως μέλος της, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος. «Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από ‘κει και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία». 

Ο παίκτης θα έπρεπε να έχει το δικό του δελτίο ποδοσφαιριστή. Ερευνάται πλέον η ευθύνη τόσο του προέδρου της ομάδας, αλλά και του διαιτητή, ο οποίος θα έπρεπε να είχε κάνει την ταυτοποίηση του παίκτη.

Θάνατος 29χρονου ποδοσφαιριστή στη Λαμία: Πώς κατέρρευσε στα αποδυτήρια

Ο Μάκης Χριστόπουλος, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας, μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της ομάδας του με τη Δίβρη. Ο 29χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία, αποχώρησε στα αποδυτήρια, κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο γιατρός του αγώνα έσπευσε να τον βοηθήσει, όπως και ο διαιτητής ο οποίος είναι τελειόφοιτος ιατρικής, ενώ στη συνέχεια έφθασε στο γήπεδο και το ασθενοφόρο, το οποίο και τον πήγε στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Δεν κατάφεραν όμως να σώσουν τον ποδοσφαιριστή. 

Η ομάδα του Ηρακλή Ροδίτσας ενημέρωσε πως ο Μάκης Χριστόπουλος είχε περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είχε κριθεί κατάλληλος για να παίξει ποδόσφαιρο.

29χρονος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο

Θάνατος 29χρονου ποδοσφαιριστή στη Λαμία: Η ανακοίνωση της ομάδας του

Σε ανακοίνωση η ομάδα του νεαρού ποδοσφαιριστή τονίζει ότι ο 29χρονος είχε υποβληθεί «σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

Το Δ.Σ. οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ.Ηρακλή Ροδίτσας είμαστε συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό ενός μέλους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρόνια του συλλόγου και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί με δική μας παρέμβαση σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε:
Α) Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
Β) Να αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας.
Γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ηρακλής Ροδίτσας

roditsa.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ