Ελλαδα

Fuel Pass: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα - Η επιδότηση καυσίμων

Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Για ποιους μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ
Η πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Αναλυτικά τα ποσά. Τι ισχύει με την ψηφιακή κάρτα.

Η πλατφόρμα Fuel Pass έχει ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ δικαιούχων (φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες) που επιθυμούν να λάβουν την επιδότηση καυσίμων.

Από σήμερα Σάββατο 30 Απριλίου 2022 οι πολίτες μέσω του vouchers.gov.gr, θα μπορούν να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις. Το vouchers.gov.gr απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους και αφορά στην ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Τα ποσά μέσω Fuel Pass - Πόσο μπορεί να φθάσει η επιδότηση καυσίμων

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ. Τα κονδύλια προέρχονται από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι δικαιούχοι του Fuel Pass

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης:

  • Να είναι σε κυκλοφορία,
  • να είναι ασφαλισμένο και
  • να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Επιδότηση καυσίμων: Η διαδικασία στην πλατφόρμα Fuel Pass βήμα βήμα

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Πήρε «φωτιά» η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων | 26/04/2022 | ΕΡΤ

Επιδότηση καυσίμων: Η ψηφιακή κάρτα και η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό

Το επίδομα καυσίμων μετά την αίτηση στην πλατφόρμα Fuel Pass μπορεί να καταβληθεί κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου με δυο τρόπους:

  • Είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου,
  • ή μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτήν τη διαδικασία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ