Ελλαδα

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη στη Λάρισα

Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηπατίτιδα στα παιδιά: Ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη στη Λάρισα
Ηπατίτιδα στα παιδιά: Ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη στη Λάρισα © EUROKINNISSI

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη στη Λάρισα.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς μια 16χρονη προσβλήθηκε από ηπατίτιδα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Η νεαρή κοπέλα, παρουσίασε συμπτώματα και νοσηλεύτηκε από τη Μεγάλη Τετάρτη στο νοσοκομείο της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Οπως αναφέρει το onlarissa που επικαλείται ιατρικές πηγές μέσα από το νοσοκομείο, στην κοπέλα έχει διαγνωσθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ηδη έχει αποσταλεί δείγμα για έλεγχο σε ό,τι αφορά αδενοϊό, στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στην κλινική της εικόνα, ευτυχώς κρίνεται καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στην τοπική ιστοσελίδα, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid-19 τον περασμένο Ιανουάριο, ούσα εμβολιασμένη.

Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα. Συμπέρασμα, που αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Ηπατίτιδα στα παιδιά - ECDC: 190 περιστατικά σε όλο τον κόσμο

Σημειώνεται ότι σε όλο τον κόσμο έχουν τώρα καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ