Ελλαδα

Παραπληροφόρηση σχετικά με τη φωτογραφία στρατιωτικών που βρίσκονται μπροστά στην ΠτΔ

Οι στρατιώτες τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα σχετικά με τον χαιρετισμό της

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άγημα
© Ellinika Hoaxes

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Οι ψευδείς ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δήθεν αποστροφή των στρατιωτών που επιθεώρησε

Ισχυρισμός

Σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται στρατιωτικοί που δείχνουν την αποστροφή τους προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συμπέρασμα

Το εικονιζόμενο στρατιωτικό τμήμα απόδοσης τιμών που χαιρέτισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 22 Απριλίου του 2022 στους Ασκητές Ροδόπης λειτούργησε σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει σχετικό διάταγμα αναφορικά με τις κινήσεις κηδείας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι εικονιζόμενοι οπλίτες ουδέποτε έδειξαν την αποστροφή τους στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά, αντιθέτως, απέδωσαν τιμές κατά τα προβλεπόμενα.


Σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός ότι σε φωτογραφία που αναπαράγεται εμφανίζονται στρατιωτικοί που δείχνουν την αποστροφή τους προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο ισχυρισμός συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία, η πλαισίωση της οποίας είναι παραπλανητική. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα σχετικών αναρτήσεων στο Facebook:

hoaxes-ptd2.png

hoaxes-ptd3_2.png

Τι ισχύει

Στις 22/4/2022, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο θρακικό χωριό των Ασκητών Ροδόπης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου, η Πρόεδρος επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα και συνοδευόμενη από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Χαριτόπουλο στην είσοδο του ναού. 

Η φωτογραφία

Την επίμαχη λήψη εντοπίσαμε δημοσιευμένη σε ρεπορτάζ πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων. Όπως προκύπτει από τα μεταδεδομένα της, η φωτογραφία ελήφθη από τον Θοδωρή Μανωλόπουλο για λογαριασμό του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

hoaxes-ptd4.jpg

Διαβάστε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο περιστατικό παραπληροφόρησης στα Ellinika Hoaxes.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.