Ελλαδα

Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι: Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τι αναφέρει η Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρεις συλλήψεις για την υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης στο Περιστέρι
Τρεις συλλήψεις για την υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης στο Περιστέρι © EUROKINISSI

Για την εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Το κύκλωμα «loverboys» και η κινητοποίηση από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Για την υπόθεση στο Περιστέρι με την εξαφάνιση της ανήλικης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Η εξαφάνιση της 15χρονης είχε σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ, με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη.

Τελικά, η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι εντοπίστηκε καλά στην υγεία της τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 στο κέντρο της Αθήνας.

Τον συναγερμό για την εξαφάνιση της ανήλικης σήμανε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο και ενεργοποίησε τον μηχανισμό AMBER ALERT HELLAS. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε ακολουθήσει δύο γυναίκες Ρομά. Είχε προηγηθεί επικοινωνία μέσω social media. Ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος είχε προειδοποιήσει ότι η μαθήτρια ενδεχομένως να έχει πέσει στα «δίχτυα» κυκλώματος αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών.

«Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μια "γάγγραινα". Κάποιοι που προέρχονται από επικίνδυνες ομάδες, εγκλωβίζουν έφηβες. Αυτούς τους "loverboys", που μπαίνουν μπροστά για να προσκαλέσουν κοπέλες σε αυτή την ηλικία περίπου. Oταν βρεθούν μέσα στο κύκλωμα και στην παγίδα μετά δεν μπορούν να βγουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντοπίστηκε η 15χρονη:Είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι - Η κινητοποίηση της αστυνομίας | 21/4 | ΕΡΤ

Η 15χρονη στο Περιστέρι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και ιατροδικαστή - Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Όπως έγινε γνωστό, η ανήλικη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη. Η 15χρονη που εξαφανίστηκε στο Περιστέρι εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, οι αστυνομικοί μίλησαν με την ανήλικη και διαπιστώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων στην υπόθεση εξαφάνισής της. Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η σύγχρονη μάστιγα των «Loverboys» και «Η σιωπή της Σταχτοπούτας» | 22/04/2022 | ΕΡΤ

Περιστέρι: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξαφάνιση της 15χρονης και τις συλλήψεις

«Συνελήφθησαν τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης την 19-04-2022.

» Πιο αναλυτικά, μεσημβρινές ώρες χθες, Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο μεθοδικών και επισταμένων ερευνών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, ανευρέθη στο κέντρο της Αθήνας η ανήλικη για την οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 19-04-2022.

» Η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

» Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

» Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, εξετάζεται η πιθανότητα να εμπλέκεται το κύκλωμα «loverboys» στην εξαφάνιση της 15χρονης στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ