Ελλαδα

Περιστέρι: Πώς εντοπίστηκε η 15χρονη - Η εξαφάνιση και οι συνομιλίες στα social media

Ποιοι είναι οι τρεις συλληφθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tεχνήτη Νοημοσύνη: Προειδοποίηση της Ε.Ε για απάτες στις εφαρμογές κοινωνικές δικτύωσης
© Pixabay

Στο Περιστέρι η εξαφάνιση 15χρονης προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία. Πώς εντοπίστηκε ανήλικη. Οι συνομιλίες στο διαδίκτυο, το ραντεβού και οι συλλήψεις.

Νέα στοιχεία για το Περιστέρι και την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής δόθηκαν. Όπως έγινε γνωστό, οι συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) της 15χρονης από το Περιστέρι, που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερις ημέρες, αποτέλεσαν την άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του κοριτσιού.

Η 15χρονη εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022. Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται, αστυνομικοί Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις για την εξαφάνιση της ανήλικης στο Περιστέρι.

Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι - Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου, καθώς τη διευκόλυναν να φύγει από το σπίτι της και την φιλοξενούσαν το χρονικό διάστημα που γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό της. Οι τρεις συλληφθέντες είναι:

  • Μια 17χρονη (φίλη της 15χρονης),
  • η 42χρονη μητέρα της και
  • ένας 22χρονος.

Οι δύο συλληφθείσες φιλοξενούσαν το κορίτσι στο σπίτι τους στον Άγιο Παντελεήμονα και ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Η σύγχρονη μάστιγα των «Loverboys» και «Η σιωπή της Σταχτοπούτας» | 22/04/2022 | ΕΡΤ

Οι συνομιλίες στα social πριν η 15χρονη Φωτεινή φύγει από το σπίτι της στο Περιστέρι

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών, διαπίστωσαν ότι η 15χρονη, η οποία έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της, επικοινωνούσε διαδικτυακά με τον 22χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε χτες το πρωί και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Μετά από υπόδειξη των αστυνομικών, ο νεαρός επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με το κορίτσι στο Instagram και έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Η 15χρονη πήγε στο ραντεβού, όπου όμως την περίμεναν οι αστυνομικοί και την παρέλαβαν. Το απόγευμα συνελήφθησαν και η 42χρονη με την 17χρονη κόρη της, που φιλοξενούσαν το κορίτσι στο σπίτι τους στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το χρονικό της εξαφάνισης της 15χρονης Φωτεινής στο Περιστέρι

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η 15χρονη έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της στο Περιστέρι, τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 και συναντήθηκε στον σταθμό του μετρό Ανθούπολη με την 17χρονη και μία ακόμα ανήλικη. Από εκεί πήγαν στο σπίτι της 17χρονης. Στη συνέχεια:

  • Το βράδυ της ίδιας μέρας η 15χρονη Φωτεινή από το Περιστέρι συναντήθηκε με τον 22χρονο στον Ασπρόπυργο, βγήκαν με παρέα και το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο νεαρός την πήγε στο σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα.
  • Μετά τον εντοπισμό της η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.
  • Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δεν διαπιστώθηκε κάποια κακοποίηση σε βάρος της 15χρονης, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών συλληφθέντων, που οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την υπόθεση με την εξαφάνιση της ανήλικης στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ