Ελλαδα

MORE GREEN για τον πλανήτη μας

H Boehringer Ingelheim γίνεται ακόμα περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμη

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
ΤΕΥΧΟΣ 823
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pexels-allan-mas-5628767.jpg

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς συμβάλλει στον περιορισμό χρήσης πόσιμου νερού και στην προστασία του περιβάλλοντος

Συνεχίζοντας ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησε πριν από 135 χρόνια, η Boehringer Ingelheim συνεχίζει να προσφέρει λύσεις για ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες και να ενισχύει τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και τις προοπτικές για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων υγειονομικών και ταυτόχρονα των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η ανανεωμένη στρατηγική της προσέγγιση εξακολουθεί να εστιάζει στη δύναμη και στην αξία της μακροχρόνιας συνεργασίας που συμβάλλει σε ένα υγιέστερο και περισσότερο βιώσιμο μέλλον για την κοινωνία.

MORE GREEN for our planet
Με τον πυλώνα MORE GREEN, η Boehringer Ingelheim σκοπεύει να καταστεί ακόμα περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμη, συνεχίζοντας τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της χρήσης ενέργειας και πόρων καθώς και του αποτυπώματος νερού. Ανανεώνει τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, δεσμευόμενη να:

● Να εξασφαλίσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για τις επιχειρησιακές της λειτουργίες έως το 2030.
● Να μειώσει περαιτέρω το αποτύπωμα νερού, ιδιαίτερα σε περιοχές που επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα του νερού, καθώς και να προστατέψει το καθαρό νερό στις κοινότητες στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.
● Να εφαρμόσει αρχές κυκλικότητας για τη μείωση των λειτουργικών αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και αρχές οικολογικού σχεδιασμού και πράσινης χημείας για όλα τα νέα προϊόντα.

Η Boehringer Hellas συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη
Στην Ελλάδα η εταιρία δραστηριοποιείται για περισσότερο από μισό αιώνα διαθέτοντας εργοστάσιο παραγωγής στο Κορωπί, το οποίο αποτελεί σημαντικό κέντρο των εξαγωγών της χώρας. Ο όγκος παραγωγής της ανέρχεται στις 60 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων ετησίως. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται η χρήση νερού.

Ως αποτέλεσμα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της παράγονται 12.000 m3 απόβλητα νερού. Με απόφαση της εταιρίας η επεξεργασία των αποβλήτων νερού γίνεται μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού που διαθέτει. Στη συνέχεια το νερό διυλίζεται σε δύο υγρότοπους. Το επεξεργασμένο νερό χρησιμοποιείται για την άρδευση χωραφιού 7,7 στρεμμάτων, φυτεμένου με γκαζόν και καλλωπιστικά φυτά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας, εάν η εργασία αυτή ανατίθετο στο πλησιέστερο εξωτερικό εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων θα χρειαζόταν να διανύσει 500 φορές τον χρόνο απόσταση 60 χλμ. με φορτηγά μεταφοράς. Η συνολική αυτή απόσταση (30.000 χλμ.) αντιστοιχεί στο 75% του μήκους του Ισημερινού της Γης γεγονός που θα οδηγούσε σε σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον. Παράλληλα γίνεται εξοικονόμηση των φυσικών υδάτινων πόρων εφόσον θα απαιτούταν άσκοπη άρδευση με πόσιμο νερό δικτύου για τη συντήρηση του πράσινου τοπίου. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρία αναδεικνύει την ευαισθησία της στο περιβάλλον συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σχετικά με την Boehringer Ingelheim
Η Boehringer Ingelheim είναι ανεξάρτητη και οικογενειακή επιχείρηση από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1885. Σκοπός της είναι η δημιουργία πρωτοποριακών θεραπειών οι οποίες αλλάζουν τη ζωή.    

Η Boehringer Ingelheim λειτουργεί με στόχο να εξυπηρετεί τις ανάγκες της υγείας των ανθρώπων και των ζώων. Αυτό καθιστά τη θέση της εταιρείας μοναδική στο να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης. Το πλαίσιο «Αειφόρος Ανάπτυξη - Για Γενεές» έχει τρεις πυλώνες: «More Health», «More Green» και «More Potential». Μέσω των τριών αυτών πυλώνων, η Boehringer Ingelheim εφαρμόζει 20 πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο που καθοδηγούν τη συνεισφορά και την επίδραση της εταιρείας. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σε συμφωνία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους αυτούς, η εταιρεία έχει ανανεώσει τη δέσμευσή της για συμμετοχή σε μεγάλο εύρος συνεργασιών που απαιτείται για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προκλήσεων παγκοσμίως. Με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021 (COP26) η Boehringer Ingelheim έχει ανακοινώσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της προσέγγιση για τη βιωσιμότητα. Ειδικότερα, τον πυλώνα MORE GREEN με τις σχετικές δεσμεύσεις για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ως έναν από τους τρεις πυλώνες του πλαισίου «Αειφόρος Ανάπτυξη - Για Γενεές».

Info
www.boehringer-ingelheim.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ