Ελλαδα

Τήνος: Στον εισαγγελέα ο 90χρονος δολοφόνος - Αποδοκιμάστηκε από πολίτες

Πώς έγινε η δολοφονία του 53χρονου αγιογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο της δολοφονίας του 50χρονου στην Τήνο
Δολοφονία στην Τήνο © tinostoday.gr

Τήνος - Δολοφονία 53χρονου αγιογράφου: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 90χρονος δολοφόνος - Αποδοκιμάστηκε από πολίτες στο λιμάνι της Σύρου.

Η Τήνος είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του 53χρονου αγιογράφου. Στον εισαγγελέα της Σύρου μεταφέρθηκε σήμερα ο 90χρονος δολοφόνος του διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και αποδοκιμάστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στο λιμάνι του νησιού. 

Ο 90χρονος με τη χρήση πατερίτσας και συνοδεία δύο αστυνομικών έφτασε στη Σύρο, όπου επιβιβάστηκε σε περιπολικό και στη συνέχεια βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. 0 90χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα προφυλακιστεί, καθώς λόγω ηλικίας δεν αποκλείεται να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον ή σε κλινική αν κριθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. 

Φόνος στην Τήνο: Αποδοκιμάστηκε έντονα ο 90 χρονος δράστης με την άφιξή του στη Σύρο

Τήνος: Πώς έγινε η δολοφονία του 53χρονου αγιογράφου από τον 90χρονο

Η δολοφονία του 53χρονου καταγράφηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής (10/4). Το θύμα μαζί με τη σύζυγό του επέστρεφαν από την κυριακάτικη λειτουργία στο σπίτι τους. Ο δράστης ηλικίας 90 ετών πυροβόλησε το θύμα τη στιγμή που πάρκαρε έξω από το σπίτι του και πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο του. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του. 

Κατά άλλες πληροφορίες, το θύμα βγήκε από το σπίτι για να μπει στο αυτοκίνητο, ενώ ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και τότε ο δράστης κατέβηκε, πλησίασε το θύμα και έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζαμί του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.

Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές, που κλήθηκαν στο σημείο από τους γείτονες, ενώ στο Τμήμα του νησιού κατέθεσε και η σύζυγος του θύματος. 

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, o 90χρονος όσο βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου ήταν αμετανόητος για την πράξη του και δήλωνε: «Καλά του έκανα». 

 

Τήνος - Δολοφονία: Ο δράστης είχε προσπαθήσει να χτυπήσει στο παρελθόν τον 50χρονο

Ο δράστης και το θύμα είχαν προστριβές για ασήμαντα ζητήματα. Ωστόσο, ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας, πατέρας δύο παιδιών, είχε μηνύσει τον 90χρονο καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα. 

Μηνύσεις φέρεται να είχε κάνει και ο 90χρονος σε βάρος του αγιογράφου, οι οποίες ωστόσο αρχειοθετήθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει μία φορά τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι, αλλά και για τοποθέτηση παράνομης -όπως ισχυριζόταν- κεραίας. 

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Τήνου απο τη στυγερή δολοφονία

Τήνος - Δολοφονία: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα 

«Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

» Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες. Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

» Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία. 

Με πληροφορίες από syrostoday, cyclades24.gr και tinostoday.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ