Ελλαδα

Τήνος: Πώς έγινε η δολοφονία του 50χρονου αγιογράφου από τον 93χρονο

Θύμα και δράστης είχαν στο παρελθόν αλληλομηνυθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τήνος: Φωτογραφία από το σημείο της δολοφονίας του 50χρονου αγιογράφου από τον 93χρονο γείτονά του
Δολοφονία στην Τήνο © tinostoday.gr

Τήνος: Δολοφονία του 50χρονου διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας - Συνελήφθη και παραμένει αμετανόητος ο 93χρονος δράστης.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 50χρονου αγιογράφου και διευθυντή της σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην Τήνο από έναν 93χρονο συνταξιούχο. Θύμα και δράστης διέμεναν στο ίδιο κτίριο και οι τσακωμοί μεταξύ τους για ασήμαντες αφορμές ήταν αρκετοί και έντονοι. Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να αλληλομηνυθούν. 

Η δολοφονία του 50χρονου καταγράφηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής (10/4). Το θύμα μαζί με τη σύζυγό του επέστρεφαν από την κυριακάτικη λειτουργία στο σπίτι τους. Ο δράστης ηλικίας 93 ετών πυροβόλησε το θύμα τη στιγμή που πάρκαρε έξω από το σπίτι του και πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο του. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του. 

Κατά άλλες πληροφορίες, το θύμα βγήκε από το σπίτι για να μπει στο αυτοκίνητο, ενώ ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και τότε ο δράστης κατέβηκε, πλησίασε το θύμα και έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζαμί του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.

Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές, που κλήθηκαν στο σημείο από τους γείτονες, ενώ στο Τμήμα του νησιού δίνει κατάθεση η σύζυγος του θύματος. 

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, o 93χρονος που κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου δεν έχει μετανιώσει στιγμή για τη δολοφονία του 50χρονου και φέρεται να φωνάζει: «Καλά του έκανα». 

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Τήνου απο τη στυγερή δολοφονία

Τήνος - Δολοφονία: Ο δράστης είχε προσπαθήσει να χτυπήσει στο παρελθόν τον 50χρονο

Ο δράστης και το θύμα είχαν προστριβές για ασήμαντα ζητήματα. Ωστόσο, ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας, πατέρας δύο παιδιών, είχε μηνύσει τον 93χρονο καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα. 

Μηνύσεις φέρεται να είχε κάνει και ο 93χρονος σε βάρος του αγιογράφου, οι οποίες ωστόσο αρχειοθετήθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει μία φορά τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι, αλλά και για τοποθέτηση παράνομης -όπως ισχυριζόταν- κεραίας. 

Το σημείο της δολοφονίας του 50χρονου στην Τήνο
Δολοφονία στην Τήνο © tinostoday.gr

Τήνος - Δολοφονία: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα 

«Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

» Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες. Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

» Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία. 

Με πληροφορίες από cyclades24.gr και tinostoday.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ