Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Βαρύτατο το κατηγορητήριο σε βάρος του 34χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκά Νερά: Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν
Γλυκά Νερά: Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν © EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά - Τι θα ισχυριστεί.

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου, η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά με κατηγορούμενο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σήμερα ο 34χρονος θα σταθεί απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που θα δικάσουν το ομολογημένο έγκλημά του σε βάρος της 20χρονης μητέρας του παιδιού του, η οποία έχει βρετανική υπηκοότητα. Η Καρολάιν είχε έναν «αργό αγωνιώδη θάνατο» καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Ο 34χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίησης ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα που αφορούν ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Από σήμερα, ο πιλότος με την υπεράσπιση του θα δώσει την μάχη του ώστε να μπορέσει να απαλείψει από την κατηγορία για τον φόνο της 20χρονης, την συνθήκη που αποδέχεται το παραπεμπτικό βούλευμα: ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αγνωστόπουλου
Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αγνωστόπουλου © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι προκλήθηκε πολύ και αντέδρασε ακαριαία σε «μία επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί», ότι δεν προσχεδίασε τίποτε και ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση», όπως ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στις 22 του περασμένου Ιουνίου στον ανακριτή, μερικές ώρες πριν τελικά κριθεί προφυλακιστέος.

Η οικογένεια Κράουτς θα παλέψει για να επιβληθεί η πιο αυστηρή ποινή στον άνθρωπο που επί 37 ημέρες κορόιδευε τους πάντες, θρηνώντας τον θάνατο του μεγάλου του έρωτα.

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος, δεν δέχεται πως όσα έγιναν την μοιραία νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, είναι αποτέλεσμα «βρασμού». Αντίθετα θεωρεί ότι ορθώς αποδίδεται το έγκλημα στο παραπεμπτικό βούλευμα ως «προσχεδιασμένο και σκηνοθετημένο». Όπως είχε πει μετά την απολογία του 34χρονου ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας Κράουτς, «όταν γίνεται εν βρασμώ ένα έγκλημα ο δράσης παραδίδεται, δεν κοροϊδεύει τις αρχές».

Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Οι μάρτυρες που θα καταθέσουν

Η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ αναμένεται ότι θα χρειαστεί αρκετές δικασίμους πριν το δικαστήριο φθάσει στην ετυμηγορία του.

Σήμερα είναι πιθανό αφού γίνει η κλήρωση των ενόρκων, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους τρεις δικαστές, να δοθούν οι επόμενες δικάσιμοι και να διακοπεί η δίκη, η οποία έχει νούμερο 1 στο πινάκιο και άλλες πέντε να την ακολουθούν.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν από την πλευρά του θύματος η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς, καθώς και δύο φίλες της,

Συνολικά οι μάρτυρες υπολογίζεται ότι φθάνουν τους είκοσι, μεταξύ των οποίων, η ιατροδικαστής που προσδιόρισε τον χρόνο θανάτου της 20χρονης. Επίσης η σύμβουλος ψυχικής υγείας στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Κατάθεση θα δώσουν οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της υπόθεσης καθώς και η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Παράλληλα στο δικαστήριο θα καταθέσει και μέλος φιλοζωικού Σωματείου του Μαραθώνα, από όπου είχε υιοθετήσει η Καρολάιν την σκυλίτσα της. Από την πλευρά του κατηγορούμενου σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθούν και πρόσωπα ως εμπειρογνώμονες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ