Ελλαδα

Πλεύρης και Γκάγκα για Παπανικολάου: «Θα μπορούσε να "λαμπαδιάσει"»

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Παπανικολάου Πλεύρης και Γκάγκα: «Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.
Στο Παπανικολάου Πλεύρης και Γκάγκα: «Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στο Παπανικολάου Πλεύρης και Γκάγκα: «Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μετέβησαν σήμερα εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης για τις συνθήκες και την κατάσταση στο Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε κτίριο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο υπουργός Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός, αφού ενημερώθηκαν για το περιστατικό από την διοίκηση και στελέχη του Νοσοκομείου, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρύφων, ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε υπήρχε ταχεία προσπάθεια περίθαλψης των ατόμων που νοσηλεύονταν στην αίθουσα Covid, καθώς όλοι είχαν παροχή οξυγόνου. 

«Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει την εκτίμηση του συμβάντος, όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια για την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα είναι άμεσα λειτουργικός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όπως και στο νοσοκομείο υπήρξε άμεση ενίσχυση από το 424. 

«Θα λειτουργήσει κανονικά, η πίεση που υπάρχει στα Covid περιστατικά άμεσα θα αποκατασταθεί. Από εκεί και πέρα γίνεται διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πραγματικότητα είναι πως η πυρκαγιά έσβησε άμεσα, ακόμη και η ενημέρωσή μας ήταν άμεση. Έγινε ταχύτατα η διακοπή της παροχής οξυγόνου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό» και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά ασθενών. Στην επόμενή του εφημερία θα λειτουργήσει κανονικά».

Φωτιά στο Παπανικολάου - Μίνα Γκάγκα: «Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” το νοσοκομείο»

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «το Νοσοκομείο έχει Κλινική Covid. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη
στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ