Ελλαδα

Γιαννόπουλος-Πάτρα 3 παιδιά: «Οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει»

Η καταγγελία που έλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος © EUROKINISSI/ΓΕΣ

Κώστας Γιαννόπουλος: Η καταγγελία στο «Χαμόγελο του παιδιού» και η αναφορά των γιατρών για «κάτι περίεργο που συμβαίνει στην οικογένεια».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά κοριτσάκια και αναφέρθηκε στην καταγγελία που είχε λάβει ο οργανισμός για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, αλλά και όσα τους είπαν οι γιατροί τον Απρίλιο του 2021, προειδοποιώντας ότι «κάτι συμβαίνει με αυτήν την οικογένεια». 

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την εκπομπή «Love It», ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε ότι όταν η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν 10 μηνών, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε καταγγελία για κακοποίηση. «Στις 22 Αυγούστου του 2014 λάβαμε μία αναφορά από ανώνυμο που μιλούσε για κακοποίηση από την οικογένεια Δασκαλάκη, όπου η μητέρα εθεάθη να χτυπάει το παιδί. Αυτή η αναφορά πήγε με την ένδειξη “επείγον” στην εισαγγελία πρωτοδικών. Η Εισαγγελέας μου είπε ότι στις 25 (του ίδιου μήνα) πήγε στην εισαγγελία η αναφορά και στις 27 πήγε στην ομάδα ειδικής προστασίας του Δήμου Πατρέων. Η έρευνα έγινε την 1η Οκτωβρίου, παρόλο που ένδειξη ήταν επείγον και σε ραντεβού προγραμματισμένο. Η εισαγγελέας μου είπε ότι η έρευνα αναφέρεται σε καλές συνθήκες έπιπλα κτλ αλλά δεν υπήρχε ένδειξη κακοποίησης».

Σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο, η επόμενη επικοινωνία που είχε ο Οργανισμός για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, ήταν τον Απρίλιο του 2021, «όταν κατόπιν αιτήματος των γιατρών πήγαμε να στηρίξουμε την οικογένεια στην Πάτρα. Όταν τελειώσαμε τη συνάντηση με τη σύζυγο (Ρούλα Πισπιρίγκου), οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια και τους παρακαλέσαμε να μιλήσουν με την εισαγγελία. Εμείς μιλάμε με γεγονότα». 

Γιαννόπουλος: Η αναφορά στο "Χαμόγελο του Παιδιού" είναι για κακοποίηση της Τζωρτζίνας από τη μητέρα

 

 

Μάνος Δασκαλάκης: Τι απαντά για την καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας το 2014

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Μάνος Δασκαλάκης αρνήθηκε τα περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας το 2014. «Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία από μια κλήση που είχε λάβει, γνωρίζουν οι ίδιοι από το αρμόδιο τμήμα τι είχε γίνει, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» είπε, και συνέχισε: «Για άλλη μια φορά είχε πάει το παιδί στο Καραμανδάνειο για κάποιες μελανιές, οτιδήποτε είναι αποδεδειγμένο και στα νοσοκομεία και στις αρμόδιες αρχές».

H μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, κατήγγειλε κακοποίηση της Τζωρτζίνας δύο φορές το 2014 από συγγενικό πρόσωπο. Σε παρέμβασή της στο Mega, η κυρία Λεγάτου ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε το παιδί της «μελανιασμένο στο Καραμανδάνειο» και το εξέτασαν η γιατροί. «Η Ρούλα δεν είχε ανάμειξη σε αυτό», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η κακοποίηση που προκάλεσε μώλωπες στο κοριτσάκι έγινε από πολύ κοντινό πρόσωπο της οικογένειας.

«Ήταν διαφορετικές οι ημερομηνίες και διαφορετικά τα γεγονότα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού έγινε από την πρώην φίλη του Μάνου Δασκαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Λεγάτου υποστήριξε ότι αν και εργάζεται στον δήμο από το 2000, δεν έλαβε ποτέ γνώση της καταγγελίας μέσα από υπηρεσιακές πηγές. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν πως ουδέποτε έγινε έρευνα και ότι ο κοινωνικός λειτουργός γνωμάτευσε ότι δεν συνέβαινε κάτι κι όλα πήγαιναν καλά.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ