Ελλαδα

Πάτρα - Λέων: «Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας»

«Ουσιαστικά μιλάμε για επίδραση ενός εξωτερικού παράγοντα, που πιθανότατα δεν είναι η κεταμίνη»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για διαφορετικό τρόπο θανάτου και συγκεκριμένα δολοφονικής πράξης ως προς τις Μαλένα και Ίριδα μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ειδικότερα, ο κ. Λέων εμφανίστηκε βέβαιος πως από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, προκύπτει ότι τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν, αλλά όχι με χρήση κεταμίνης. Πρόκειται για «ασφυκτικό θάνατο» όπως τον χαρακτήρισε, κάτι που βάζει στο μικροσκόπιο των ερευνών και άλλα άτομα πλην της κατηγορούμενης.

Ακολούθως, ο κ. Λέων επεσήμανε πως εάν γίνει εκταφή, το δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα «δείξει» την κεταμίνη. «Αυτή η στιγμή έχουμε ένα επιβεβαιωμένο εύρημα, ότι η κεταμίνη αποτελεί την αιτία θανάτου. Αυτό που μπορούμε να δούμε, λαμβάνοντας δείγμα από τα μαλλιά του παιδιού, είναι ότι είμαστε σε θέση να δούμε κατά πόσο τα προηγούμενα επεισόδια συνδέονται με την χρήση κεταμίνης ή άλλων ουσιών. Είναι μία ευκαιρία να λάβουμε αυτό το βιολογικό δείγμα, ώστε να δούμε σε βάθος χρόνου κατά πόσο υπήρχε χρήση ουσιών ή και κεταμίνης».

Με βάση πάντα τον ίδιο, τα άλλα δύο παιδιά δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια ή κάποιο γενετικό παράγοντα. 

«Ουσιαστικά μιλάμε για επίδραση ενός εξωτερικού παράγοντα, που πιθανότατα δεν είναι η κεταμίνη. Δεν είναι ούτε άλλη ουσία, θα σας έλεγα ότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις