Νέα μέτρα: Πάσχα με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού - Καμία άρση μέτρων
Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την Πρωτομαγιά - Έντονος προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων
Πάσχα με μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας να παραμείνουν σε ισχύ η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Καμία αλλαγή στα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό ενόψει του Πάσχα 2022, εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice.
Τόσο η μάσκα για τον κορωνοϊό όσο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως η εστίαση, παραμένουν σε ισχύ και το Πάσχα, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και τα κρούσματα κορωνοϊού δεν σταματούν να αυξάνονται.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (29.03) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 28.933 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 11.207 στην Αττική.
Η μετάλλαξη Όμικρον 2 μεταδίδεται πιο εύκολα ακόμα και σε άτομα που έχουν ήδη νοσήσει από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η εξέλιξη αυτή να βάζει «φρένο» στα σχέδια για άρση μέτρων πριν από το Πάσχα.
Άρση μέτρων για κορωνοϊό μετά το Πάσχα - Με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι και την Πρωτομαγιά
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (30.03) και αποφάσισε να μην υπάρξει περαιτέρω άρση μέτρων μέχρι και την Πρωτομαγιά. Αυτό σημαίνει ότι το Πάσχα 2022, το οποίο πέφτει φέτος την Κυριακή 24 Απριλίου 2022, θα γίνει στο χωριό αλλά με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε στις 14.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν διεξοδικά το σχέδιο του χρονοδιαγράμματος για την άρση των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού -χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει καταρτίσει και εισηγείται στην Επιτροπή η νέα γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Το εν λόγω χρονοδιάγραμμα έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το ερχόμενο καλοκαίρι για την άρση σχεδόν όλων των μέτρων, καθώς, σύμφωνα με τα όσα έχει κατ' επανάληψη τονίσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η κυβέρνηση επιθυμεί να πάει στο καλοκαίρι με τα λιγότερα δυνατά προστατευτικά μέτρα σε ισχύ.
Επίσης, όλα τα μέτρα, τα οποία θα αρθούν μέχρι την έναρξη του καλοκαιριού, θα επανεξεταστούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να κριθεί εάν υπάρχει τότε αναγκαιότητα για την επαναφορά τους σε ισχύ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Είναι η ημέρα που ξεκινά και επίσημα ο χειμώνας
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Γιατί τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι
Τι αλλάζει και γιατί πρόκειται για ένα τεχνικά σύνθετο θέμα
Θα καθοριστεί η επόμενη φάση των κινητοποιήσεων
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση
Η επιχειρηματίας και δημιουργός του Noel έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα μέσα από το 2o Forum της ATHENS VOICE
Ενώ συνεχίζεται από την Αστυνομία η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.