Ελλαδα

Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού και ανεμβολίαστοι σε εστίαση

Πότε μπαίνουν - Τι θα γίνει το Πάσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού © EUROKINISSI

Πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ανοίγει ο δρόμος για να μπουν οι ανεμβολίαστοι στην εστίαση το Πάσχα. Τι είπε ο Μαγιορκίνης για την κατάργηση.

Εντείνεται η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πότε καταργείται. Η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ανοίγει τον δρόμο για να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε κλειστούς χώρους, ανάμεσα στους οποίους ανήκει και η εστίαση.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το Πάσχα είναι η περίοδος που το green pass θα καταργηθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η δήλωση από τον Γκίκα Μαγιορκίνη στην κρατική τηλεόραση.

Η πίεση στο Σύστημα Υγείας έχει μειωθεί και παρά την αύξηση στα νέα κρούσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτή η άνοδος στις νέες μολύνσεις covid δεν μεταφράζεται σε αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πότε θα καταργηθεί, θα ληφθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Σημαντικός παράγοντας που θα ληφθεί υπόψιν από τους ειδικούς είναι και η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία».

Σημειώνεται ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να εγκριθεί και η τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, αρχικά για τους άνω των 60 ετών. Η σχετική απόφαση δεν αποκλείεται να ληφθεί πριν από το καλοκαίρι.

Γκίκας Μαγιορκίνης για κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού - Τι είπε για το Πάσχα

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή πίεση στο Σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» ανέφερε την Κυριακή (21.03) o Γκίκας Μαγιορκίνης για το πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή, όμως, προειδοποίησε ότι θα περάσει καιρός μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού. «Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο. Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη -θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας».

«Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» ανέφερε ακόμη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ