Ελλαδα

Γιώργος Τράγκας: Η χειρόγραφη διαθήκη και τα ακίνητα στο εξωτερικό

Εκτιμάται ότι είχε στην κατοχή του 17 ακίνητα και εκατομμύρια ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Τράγκας
Γιώργος Τράγκας © NDP

Γιώργος Τράγκας: Πώς μοιράζει την περιουσία του στην ιδιόχειρη διαθήκη του - Τα ακίνητα που είχε αποκτήσει και η εκτίμηση για την περιουσία του.

Ο Γιώργος Τράγκας πέθανε από κορωνοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο και με το άνοιγμα της διαθήκης του έρχονται στο φως τα περιουσιακά του στοιχεία, που ξαφνιάζουν με το πλήθος τους και εγείρουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν από τον δημοσιογράφο και πρόεδρο του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι». 

Πριν από λίγες ημέρες, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και ο Διονύσης Θανάσουλας δημοσίευσαν αποσπάσματα από τη χειρόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα. Σε αυτή, ο δημοσιογράφος, δηλώνοντας κάτοικος Μονακό, μοίραζε την περιουσία του στα αγαπημένα του πρόσωπα: τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά και τους δύο γιους του, Γιάννη και Φρέντυ. Όπως έχει αποκαλυφθεί, ο Γιώργος Τράγκας είχε στην κατοχή του 17 ακίνητα. Η τελευταία αυτή διαθήκη του δημοσιογράφου συντάχθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και αναιρεί τις προγενέστερες. 

Γιώργος Τράγκας: Αυτά είναι τα ακίνητα που διατηρούσε - Τι αναφέρει στη διαθήκη

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2018, ο Γιώργος Τράγκας, συνέταξε την ιδιόχειρη διαθήκη έκτασης 15 σελίδων. Το 2021 ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε μία ακόμα κατοικία στο διάσημο θέρετρο του Σεν Τροπέ, ενώ ακόμα δύο σπίτια αγοράστηκαν στο Μπέρβελι Χιλς και την Ουάσινγκτον. 

Στη διαθήκη του ο Γιώργος Τράγκας μοιράζει την περιουσία του στους δύο γιους του και τη σύζυγό του. Το διαμέρισμα στην οδό Victor Hugo στο Παρίσι, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα ενώ η βίλα στην Κυανή Ακτή της Νίκαιας, με εσωτερική πισίνα καταλήγει στη Μαρία Καρρά. Την ίδια ώρα, Μαρία Καρρά και Γιάννης Τράγκας θα μοιραστούν από κοινού και το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower στην 5η Λεωφόρου του Μανχάταν.

Στον γιο του Φρέντι, φέρεται να αφήνει το 30% των λογαριασμών του που διατηρούσε στις ΗΠΑ και το υπόλοιπο 70% καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά. Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αμερική και στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος είχε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες. 

Μάλιστα, στη διαθήκη του αναφέρει ότι οι τρεις κληρονόμοι του θα μοιραστούν το περιεχόμενό των θυρίδων σε ποσοστό 25% ο καθένας, ενώ το ένα τέταρτο θα δοθεί στον φρουρό του, φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής του και την εκκλησία της Ελλάδας.

Συνολικά η περιουσία του Γιώργου Τράγκα εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. 

Γιώργος Τράγκας: Τα άγνωστα ακίνητα σε Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς

Γιώργος Τράγκας: «Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει», λέει ο νυν πρόεδρος του κόμματός του

Οι αποκαλύψεις για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξάφνιασαν και τον νυν πρόεδρο του κόμματος που ίδρυσε ο δημοσιογράφος, Πάρι Κουρτζίδη, ο οποίος δηλώνει ότι «θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει». 

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» στρέφεται κατά της οικογένειας: «Μιλούσα τηλεφωνικά με τον Γιώργο Τράγκα όταν ήταν στο νοσοκομείο και έτσι μου εκμυστηρεύθηκε ότι είχε τακτοποιήσει τους πάντες και τα πάντα. Και μου το τόνιζε συνεχώς. Ρωτώ ευθέως λοιπόν: Υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει την οικονομική αυτοτέλεια και του Κινήματος; Και ποιος θα μπορούσε να την έχει ιδιοχείρως; Υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει τη σύσταση ιδρύματος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ με σκοπό και να στεγάσει το δημοσιογραφικό του αρχείο, αλλά και να έχει φιλανθρωπικό έργο; Κάτι που αποκαθιστά τη μνήμη και την ειλικρίνεια του για τη θέλησή του να προσφέρει στον άνθρωπο και την ελληνική κοινωνία; Και εάν υπάρχει, ποιος μπορεί να την έχει αυτή την ιδιόχειρη διαθήκη; Έγιναν μυστικές επισκέψεις στο νοσοκομείο όσο ακόμα ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν διασωληνωμένος; Από ποια ή από ποιον; Έχουν πολλή δουλειά να κάνουν οι Αρχές….»

«Είναι απόρροιας άξιον γιατί επί 2,5 μήνες δεν βγήκε κανείς να πει – ενώ η μία πλευρά γνώριζε – ότι έστω υπάρχει μία διαθήκη του 2018. Η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε από πληρεξούσιο, ποτέ με την παρουσία του ίδιου, δύο φορές. Τι παιχνίδια είναι αυτά; Τι διαπραγματεύονται; Σας διαβεβαιώνω: Ότι είναι να διεκδικήσουμε ως κόμμα, ως κίνημα, θα το διεκδικήσουμε», σημειώνει ο Πάρις Κουρτζίδης.

Πάρις Κουρτζίδης: Γιατί δεν παρουσιάστηκε νωρίτερα η διαθήκη του Γ. Τράγκα (part 2)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ