Ελλαδα

Θάνατος παιδιών - Πάτρα: «Δέχθηκα επίπληξη από τη μητέρα»

Τι υποστηρίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί με κούκλα στα χέρια
Παιδί με κούκλα στα χέρια © Pixabay / Sigmund

Πάτρα 3 παιδιά: Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίπληξη από τη μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών.

Η υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα φαίνεται ότι μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. καθώς πληροφορίες θέλουν την Πέμπτη να βγαίνει το πόρισμα για την 9χρονη Τζωρτζίνα. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας υποστήριξε ότι δέχθηκε επίπληξη από τη μητέρα των κοριτσιών. 

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε στην ίδια ενοχλημένη για πρόσφατες δηλώσεις της. «Ουσιαστικά υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας, η οποία ενοχλημένη εξέφρασε την άποψή της, για την παρέμβαση του ιατρικού συλλόγου, και τη δική μου προσωπικά, θεωρούσε ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση, ότι δεν είμαι θεράπων ιατρός, και επομένως δε θα έπρεπε να τοποθετηθώ επί του θέματος. Της εξήγησα ότι έχω θεσμική υποχρέωση να τοποθετηθώ, διότι θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα της κοινωνίας, και δεν θα πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς και στα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά η κ. Μαστοράκου σε δηλώσεις της στο Mega. 

«Ήδη έχουν κατατεθεί οι φάκελοι νοσηλείας της Τζωρτζίνας από τα δύο νοσοκομεία, υπάρχει πλούσιο ιστορικό με καταγεγραμμένα περιστατικά, με αντικειμενικά ευρήματα. Αυτό που καταθέσουν οι γιατροί είναι ότι κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, υπήρξε μία ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Όταν πήγαν οι γιατροί το παιδί είχε ήδη φύγει και έκαναν προσπάθεια να την επαναφέρουν, ήταν το περιστατικό που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια. Δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, υπήρχε μία κυρία στον διπλανό θάλαμο και η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε «μείνε πίσω γιατί το παιδί παθαίνει ανακοπή», μετά από αυτό ειδοποίησε τους γιατρούς», συμπλήρωσε.

«Μετά το Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στην εντατική της Παιδιατρικής του Ρίου, και το παιδί δεν είχε εμφανίσει κανένα πρόβλημα καρδιολογικό, εκτός από την εγκεφαλοπάθεια που ήδη είχε πάθει. Έπειτα, έγινε εξιτήριο απ΄ την εντατική και παρέμεινε στο μονόκλινο δωμάτιο της Παιδιατρικής. Εκεί αναφέρθηκαν κάποια περιστατικά βραδυκαρδίας, ενώ δεν υπήρχε προηγουμένως κάποια καταγραφή, έτσι ζήτησαν οι γιατροί από τη μητέρα να βγάζει τα βίντεο. Δεν υπήρχε λόγος να εμφανίζει η Τζωρτζίνα αυτές τις βραδυκαρδίες ή τους σπασμούς και έτσι οι γιατροί πρότειναν να πάει στο Ωνάσειο και να τοποθετηθεί βηματοδότης, και να θωρακίσουν το σώμα της», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Μαστοράκου.

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια, η σπάνια νόσος που αναφέρθηκε η μητέρα, αλλά και το γονιδιακό πρόβλημα», κατέληξε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Πάτρα 3 παιδιά: «Την Πέμπτη το πόρισμα για την Τζωρτζίνα»

Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, δήλωσε ότι την Πέμπτη αναμένεται το πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που έχασε η οικογένεια Δασκαλάκη. 

«Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε ο ιατροδικαστής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. 

Επιπλέον, ερωτηθείς αν στις προηγούμενες ιατροδικαστικές έρευνες έγιναν λάθη, επισήμανε ότι «μπορεί να έγινε λάθος σε μια εκτίμηση ή σε ένα συμπέρασμα. Και για αυτό δίνεται και η δυνατότητα να ξαναεργαστούν οι ιατροδικαστές. Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή κι ένας θάνατος. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού». 

Πάτρα 3 παιδιά - Μαυροειδάκος: «Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει τι έχει συμβεί»

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει καταλήξει στο τι έχει συμβεί. 

«Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν ακόμα και χωρίς επιστημονικά ευρήματα να σκιαγραφήσουν και να δουν και οι ίδιοι από την εμπειρία τους αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια ή είναι από παθολογικά αίτια. Είμαι πεπεισμένος ότι από την έρευνα που έχουν κάνει και τις καταθέσεις που έχουν πάρει, ότι έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουν και τα επιστημονικά δεδομένα. 

Ιατροδικαστής:Την Πέμπτη το πόρισμα για την Τζωρτζίνα-Μαυροειδάκος: Η αστυνομία ξέρει τι έχει συμβεί

Πάτρα 3 παιδιά - Γρηγόρης Λέων: Η νέα ανάρτηση που «δείχνει» πνιγμό

Σε ακόμη μια ανάρτηση για την υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, προτού βγει το τελικό πόρισμα. Στο τελευταίο του tweet ο ιατροδικαστής γράφει τα εξής: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση παραθέτει σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ