Ελλαδα

Αρκάς: Το σκίτσο του για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης

Πώς σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρκάς: Το σκίτσο του για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης
Το Θέατρο που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη © EPA/Donetsk Regional Civil-Military

Αρκάς - Ουκρανία: Ένα σκίτσο για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης.

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο Αρκάς σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα στην Μαριούπολη, η οποία από χθες βρίκσεται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχός της.

Στο νέο του σκίτσο, ο Αρκάς παρουσιάζει συντρίμμια από βομβαρισμούς και γράφει «απελευθερώθηκε η Μαριούπολη», σχολιάζοντας προφανώς τους σκοπούς των Ρώσων που έχουν στόχο να «απελευθερώσουν» την Ουκρανία.

Μαριούπολη: Χωρίς νερό οι 160.000 εγκλωβισμένοι κάτοικοι

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν, επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θερμότητα και επικοινωνία. Και είναι πραγματικά τρομακτικό» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

«Είναι αναγκαία η πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης. Η σημαντικότερη αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι το παίζουν καθημερινά» πρόσθεσε.

Μαριούπολη: Ο Καντίροφ δημοσίευσε βίντεο με τη σημαία της Τσετσενίας στο κέντρο της πόλης

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραχμάν Καντίροφ ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο που απεικονίζει Τσετσένους μαχητές να υψώνουν τη σημαία της χώρας του στη Μαριούπολη, όπως γράφει στο μήνυμά του στα social media.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ