Ελλαδα

Έφτασε στην Ελλάδα ο πρόξενος Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης

Τον περίμενε στο αεροδρόμιο η οικογένειά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Ελλάδα ο πρόξενος Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης
Στην Ελλάδα ο πρόξενος Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγο ο πρόξενος Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίμεναν η σύζυγός του με το μικρό τους παιδί και ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου.

«Δεν είχα καταλάβει το μέγεθος που είχε λάβει το ζήτημα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του. «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως», πρόσθεσε ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα.

«Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στη Μαριούπολη», είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι. «Το σημείο όπου βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές», είπε επίσης, αλλά πρόσθεσε πως «ήξερα πως δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα μου».

«Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω στη Μαριούπλη», συμπλήρωσε.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγα λεπτά πριν φτάσει στην Ελλάδα ο γιος του, μετά την «Οδύσσεια» που έζησε.

«Είμαστε χαρούμενοι και από τη θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι χειρισμοί του οποίου έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί ο γιος μου θα ήταν ακόμα εκεί πάνω, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν και τέλος εσάς τα media, άκουσα υπέροχα πράγματα», είπε συγκινημένος ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ουκρανία τώρα: Η Ρωσία διαλύει πόλεις, βομβαρδίζει αμάχους (LIVE)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ