Φάρσαλα: Άφαντος ιερέας και τα 3,8 εκ. ευρώ που υπεξαίρεσε
Εξαφανίστηκε από το δικαστήριο πριν ακούσει την απόφαση
Φάρσαλα: 45χρονος ιερέας καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και εξαφανίστηκε.
Τη φυλάκισή του απέφυγε χθες ένας 45χpovoς ιερέας από τα Φάρσαλα, ο οποίος αποχώρησε από το δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του και προτού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του ανακοινώσει την ποινή που του επέβαλε.
Αυτή της κάθειρξης 15 ετών.
Ο 45χρονος ιερέας, και άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, είναι τελικά ο μοναδικός από τους τρεις κατηγορουμένους που καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ.
Οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.
Πρωτόδικα ο ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ χθες μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξης 15 ετών.
Ενώ λοιπόν με την ανακοίνωση της ποινής θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για μικρό διάστημα και έως ότου αφαιρεθεί η ποινή (έχει ήδη εκτίσει φυλάκιση 8,5 ετών), ολοκληρώνοντας χθες την απολογία του, επέλεξε να αποχωρήσει από το Δικαστήριο για να αποφύγει τη σύλληψη, πράξη που διαπιστώθηκε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και καταγράφηκε από το δικαστήριο.
Λόγω παραγραφής της πράξης της πλαστογραφίας, έπαυσε σε βάρος του ιερέα και η σχετική δίωξη, καθώς κρίθηκε αθώος (λόγω αμφιβολιών) και για την κατηγορία της νομιμοποίησή εσόδων, αφού μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν ποτέ τα 3,8 εκατ. ευρώ.
Πηγή: onlarissa
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.