Ελλαδα

Υπ. Υγείας: Κανονικά η συνταγογράφηση για τους ανασφάλιστους

Μέχρι τις 30 Απριλίου η συγκρότηση του καταλόγου εξαιρέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατρός
Γιατρός © Pixabay / valelopardo

Υπουργείο Υγείας: Κανονικά η συνταγογράφηση για τους ανασφάλιστους - Το Υπουργείο επεξεργάζεται τον κατάλογο εξαιρέσεων

Κανονικά θα ισχύσει η συνταγογράφηση για τους ανασφάλιστους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Δευτέρας (21/3). 

Όπως αναφέρεται, ήδη το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς - αιμοκαθαρόμενους κλπ, όπως ορίζεται στο νόμο. Για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά.

Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ισχύει από σήμερα, 15 Μαρτίου του 2022, με δεδομένο ότι όλες οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργούν, όπως πριν από την κλιμάκωση της πανδημίας.

Άυλη συνταγογράφηση: Πάνω από 3 εκατ. πολίτες αξιοποιούν τη διαδικασία

Πάνω από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση, σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ).

Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2020, 3.001.144 πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους, ώστε να λαμβάνουν μέσω μηνύματος τις ιατρικές συνταγές, τα παραπεμπτικά και τις ιατρικές βεβαιώσεις τους. Αντίστοιχα, το τελευταίο διάστημα οι συνταγές και τα παραπεμπτικά που εκδίδονται άυλα ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 40% επί του συνόλου των συνταγών και παραπεμπτικών που εκδίδονται καθημερινά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ