Ελλαδα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα σενάρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Παιδί με κούκλα στα χέρια © Pixabay / Sigmund

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στα πιθανά σενάρια για το θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες μέσα σε τρία χρόνια.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου» εξήγησε ο κ. Λέων μιλώντας στο Mega για το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού.

«Υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση. Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ανάρτησή του προ ολίγου ημερών για τον ασφυκτικό θάνατο, ο κ. Λέων είπε: «Οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου.

»Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. […] Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν», κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

 

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας μίλησε χθες στην ΕΡΤ για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επιτροπή που ερευνά την υπόθεση δεν έχει καταλήξει ακόμη «σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα».

Ο ιατροδικαστής εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα είναι μία υπόθεση που θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα στο τέλος».

Ο κ. Καλόγρηας παραδέχθηκε ότι για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα τον ρωτούν περίπου 10 φορές την ημέρα και συμπλήρωσε ότι, όπως όλος ο κόσμος, έχει και εκείνος απορίες για το περιστατικό. 

Όπως είπε σχετικά με τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για υποθέσεις όπως εκείνη του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα «μερικές φορές δημιουργεί μία σύγχυση στον κόσμο, γιατί αυτή η τηλεοπτική ιατροδικαστική που πολλές φορές συμβαίνει και που μπαίνει σε λεπτομέρειες, πράγματα που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, δεν τον βοηθάει και πολύ. Και όταν δεν γίνεται από τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, αλλά γίνεται από πολλούς ειδήμονες και μη… Αντιληπτό, βέβαια, είναι ότι ο κόσμος θέλει να μάθει. Είναι περιστατικά που έχουν ένα κοινωνικό ενδιαφέρον». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ