Ελλαδα

Πάτρα: Κλινικά νεκρός 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι

Οι γονείς του δωρίζουν τα όργανά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόδια παιδιού
Παιδί © Pixabay / Feeloona

Πάτρα: Κλινικά νεκρός 6χρονος - Έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του - Οι γονείς του δωρίζουν τα όργανά του.

Κλινικά νεκρό είναι το 6χρονο αγοράκι που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Κρήνη της Πάτρας, το απόγευμα της Κυριακής (6/3), με τους γονείς του να παίρνουν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του. 

Ο 6χρονος είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στη διασωλήνωσή του και στη συνέχεια ζήτησαν τη διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και τελικά μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. 

Κλινικά νεκρός 6χρονος στην Πάτρα: Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του 

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει στο να γίνει δωρεά των οργάνων του. Έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εύρεση των ληπτών.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», δηλώνει ο κ. Ηλιάδης.

Σε δωρεά οργάνων προχωρούν και οι γονείς του 2,5 ετών Γιωργάκη, από το Αγρίνιο που κατάπιε φασόλι, το οποίο του έφραξε τον αεραγωγό και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ