Ελλαδα

Ανδραβίδα - φόνος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο δολοφόνος

Κυνικός στην ομολογία του για το τετραπλό έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι όπου έγινε ο τετραπλός φόνος στην Ανδραβίδα
Φόνος στην Ανδραβίδα © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR

Ανδραβίδα - φόνος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο καθ' ομολογία δολοφόνος της οικογένειας - Τι είπε στις αρχές - Έλυνε τις διαφορές του με τα όπλα.

Συγκλονισμένη είναι η Ανδραβίδα από τον τετραπλό φόνο. Σήμερα Κυριακή (6/3) ο καθ' ομολογία δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ φέρεται να είπε κυνικά στις αρχές ότι σκότωσε τον 32χρονο πατέρα, τη 37χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά μόλις 1 και 2 ετών, επειδή του χρωστούσαν ενοίκια. 

«Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια», φέρεται να είπε στις αρχές ο 60χροος δράστης του φρικτού εγκλήματος στην Ανδραβίδα. Ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών και είναι ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας που δολοφονήθηκε. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος στις αρχές. 

Ανδραβίδα - φόνος: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στη σύλληψη του δολοφόνου

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, καθοριστικό στοιχείο που έπαιξε ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη του καθ' ομολογία δολοφόνου φαίνεται πως ήταν η καταγραφή του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε πρατήριο καυσίμων της Ηλείας, όπου είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν να τον ακολουθούν μέχρι και το σημείο που συνελήφθη στην Πάτρα.

Ανδραβίδα: Προσχεδιασμένο και πρωτοφανούς βαρβαρότητας έγκλημα | 05/03 | EΡΤ

Στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές δείχνουν ότι ο δράστης μπήκε και βγήκε από την αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού με δικό του κλειδί, ενώ δεν είχε δώσει αντικλείδι στην οικογένεια. Ο δολοφόνος είχε επιχειρήσει να μεταφέρει τα πτώματα της οικογένειας και τα εξαφανίσει. Το πτώμα της μητέρας και του πατέρα βρέθηκαν σε τρέιλερ, ενώ το άψυχο σώμα του ενός εκ των δύο παιδιών πλησίον του σε χώρο στην αποθήκη. Το μικρότερο παιδάκι βρέθηκε νεκρό στην κούνια από τον 12χρονο αδελφό του, που ήταν και το πρόσωπο που εντόπισε νεκρή την οικογένειά του.

Από την Τετάρτη, ημέρα που έγινε το έγκλημα, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ο δράστης παρέμενε άφαντος, ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής (4/3) συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. 

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ομολόγησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού | 5/3/22 | ΕΡΤ

 

 

Ανδραβίδα - φόνος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στα τέσσερα πτώματα

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊσταμένη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκαν τέσσερα μέλη από τον καθ΄ομολογία δολοφόνο ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες από εννιάρι πιστόλι. Όσον αφορά τον θάνατο των δύο παιδιών ηλικίας ενός και δύο ετών, σύμφωνα με την κ. Τσιόλα «αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Οι γονείς δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και στη συνέχεια ο δράστης έσυρε τα πτώματα στην αποθήκη, όπου βρέθηκε και το τρέιλερ που στη συνέχεια τα τοποθέτησε, πιθανώς για να τα εξαφανίσει, όμως ο 10χρονος τρίτος γιος της οικογένειας φαίνεται πως του χάλασε τα σχέδια. Ο δολοφόνος πιθανόν να χρησιμοποίησε σιγαστήρα, αφού κανένας άνθρωπος στη γειτονιά δεν άκουσε ήχο που να παραπέμπει σε πυροβολισμό.

Σχετικά με την ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, η κ. Τσιόλα ανέφερε ότι «από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 21:30 της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσεράμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου». Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί το γεγονός ότι κατά τις ώρες 7- 8 το απόγευμα την ημέρα που διαπράχτηκε η δολοφονία, ο βασικός ύποπτος έχει καταγραφεί από κάμερες σπιτιού να περπατάει έξω από το σπίτι όπου έγινε το φριχτό έγκλημα.

Ανδραβίδα - φόνος: Κακοποιούσε τις συζύγους του - Βασάνιζε ζώα

Κάτοικοι της Ανδραβίδας μιλούν για έναν βίαιο άνδρο, που στο παρελθόν ξυλοκοπούσε στις συζύγους του, αλλά και ζώα. Ο 60χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του είναι ένστολος και η κόρη του φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Έμενε μόνος του στην Ανδραβίδα και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθ' ομολογία δολοφόνος κακοποιούσε και τις δύο γυναίκες με τις οποίες ήταν παντρεμένος, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για βασανισμό και θανάτωση ζώων. Στο παρελθόν ασχολείτο με τον τζόγο και είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά και περιστασιακά εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού. «Αυτός έβγαλε πολλά λεφτά από τα φρουτάκια», λέει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής. 

Φρίκη στην Ανδραβίδα - Ομολόγησε ο 61χρονος - Συγγενής μιλάει για την προσωπικότητα του

Σύμφωνα με το patrisnews, ότι είχε εμπλακεί και σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν δικυκλιστή. Στο πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα σπίτι του στην Ανδραβίδα, υπήρχαν κάμερες για λόγους ασφαλείας, και όπλα τα οποία εντοπίστηκαν από τις Αρχές μια ημέρα μετά τη δολοφονία. Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν δίσταζε να προκαλέσει καυγά ακόμα και για ασήμαντη αφορμή και οι γείτονές του τονίζουν ότι αρκετές φορές είχαν επισημάνει την επικίνδυνη συμπεριφορά του 60χρονου στην τοπική αστυνομία.

Με πληροφορίες από patrisnews.com, ileialive.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ