Ελλαδα

Παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία στη Μονάδα Παίδων «Ελπίδα»

Η πρωτοβουλία από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα»
H Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» © EUROKINISSI

Συνολικά 30 παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα». Τι δήλωσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Συνολικά 30 παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα», προκειμένου να συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία -συγκλονισμένη από τις εικόνες με τα παιδιά με καρκίνο στα υπόγεια νοσοκομείου ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία- κίνησε τη διαδικασία για να τα φέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» αναλαμβάνει την υποδοχή 30 περίπου παιδιών με ογκολογικά νοσήματα από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Με προσωπική παρέμβαση της προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ξεκίνησε μια σειρά επαφών με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, και εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και Υγείας της Ουκρανίας, προκειμένου οι 30 μικροί ασθενείς από Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Ελλάδα και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και να μπορέσουν να συνεχίσουν με τις θεραπείες τους, ενώ οι γονείς των παιδιών θα φιλοξενηθούν στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη για παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία: «Θα στάθουμε στο πλευρό τους»

«Το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία προκαλεί αβάσταχτο πόνο. Οι εικόνες καρκινοπαθών παιδιών σε υπόγεια Ογκολογικών Νοσοκομείων αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρίκη κάθε εμπόλεμης σύρραξης.

» Με κάθε τρόπο θα σταθούμε στο πλευρό των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους για να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός παιδιού ή καθυστερήσει η θεραπεία του. Κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της γης έχει δικαίωμα στη ζωή» δήλωσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μανώλης Παπασάββας: «Δεν γίνεται να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό που βιώνει ο ουκρανικός λαός»

Από τη μεριά του ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Μανώλης Παπασάββας δήλωσε: «Το Ογκολογικό Νοσοκομείο "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ", είναι το μοναδικό στη χώρα μας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

» Ακολουθώντας πιστά το όραμα της προέδρου του Σωματείου "Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ" κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, από την ίδρυσή του λειτουργεί ως ένα νοσοκομείο για κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο της παιδικής ηλικίας χωρίς λίστες αναμονής και χωρίς σύνορα.

» Το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ουκρανικός λαός».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ