Ελλαδα

Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από αύριο Σάββατο

Παραμένει η σύσταση για χρήση όπου υπάρχει συνωστισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες στους εξωτερικούς χώρους από αύριο, Σάββατο 5 Μαρτίου 2022. Την ίδια ώρα παραμένει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τις μάσκες

«Στη συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

»Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

»Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός - Παγώνη: Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, έχουμε μείωση των περιστατικών πάνω από 40% που νοσηλεύονται στις κλίνες ΜΕΘ, έχουμε σχεδόν ξεμπλέξει με την Δέλτα, γιατί αυτός ήταν ο μεγαλύτερος βραχνάς», είπε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Και  πρόσθεσε «αρχίζουν και μειώνονται οι σκληροί δείκτες σταδιακά και οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της. Η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, όμως νοσούν οι περισσότεροι έχοντας κάνει και την τρίτη δόση, και δεν έχουν βαριά συμπτώματα».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη τα κρούσματα παραμένουν πολλά. «Έχουμε αρκετά κρούσματα, και αρκετούς θανάτους. Τώρα ο κόσμος κλείνει ραντεβού για την 3η δόση, αυξήθηκαν τα ραντεβού και μέχρι το Πάσχα θα είμαστε μια χαρά. Το γεγονός ότι θα βγάλουμε τις μάσκες δεν σημαίνει ότι θα πάμε με συνωστισμό χωρίς μάσκες. Μετά από δύο χρόνια, μπορεί και ξέρει και χρειάζεται να αποφασίσει για τον εαυτό του, πού θα βάλει μάσκα σε εξωτερικό χώρο», επισήμανε.

Την Πέμπτη (03/03) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15.783 κρούσματα, από αυτά τα 5.501 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 1.807 στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ