Ελλαδα

Άρση μέτρων: Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης με μάσκα
Πολίτης με μάσκα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Άρση μέτρων: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, μετά από πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Ωστόσο, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, από άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τις μάσκες

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

»Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

»Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Την κατάργηση του μέτρου είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η πανδημία μέχρι το φθινόπωρο θα είναι σε φθίνουσα πορεία και τόνισε πως «η μάσκα πολύ σύντομα θα υπάρχει ως σύσταση και όχι ως υποχρεωτικότητα στους εξωτερικούς χώρους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ