- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών.
Την άρση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγείται η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.
Ωστόσο παραμένει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Την ίδια ώρα υπάρχει εισήγηση για αύξηση της πληρότητας στα Μέσα Μεταφοράς στο 100%.
Πλεύρης: Πριν το τέλος Μαρτίου θα βγουν οι μάσκες
«Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία του κορονοϊού θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους», ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση».
Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή, αλλά έχει γίνει ήδη κουβέντα ότι η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση, και όχι ως υποχρεωτικότητα, στους εξωτερικούς χώρους.
«Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου» υπογράμμισε ο υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.