Ελλαδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πτήση για Μόσχα επιστρέφει στην Αθήνα

Λίγο πριν από την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πτήση της Aegean με προορισμό τη Μόσχα επιστρέφει Αθήνα
Πτήση της Aegean

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πτήση της Aegean με προορισμό τη Μόσχα επιστρέφει Αθήνα.

Για λόγους ασφαλείας επιστρέφει στην Αθήνα η πτήση της ΑEGEAN A3 880 Αθήνα - Μόσχα, μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, η πτήση A3 880 από την Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα, λίγο πριν από την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής ως περιοχής υψηλής επικινδυνότητας, έλαβε εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας να επιστρέψει στην Αθήνα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: H πτήση της Aegean

Σημειώνεται ότι ήδη από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου η εταιρεία έχει τροποποιήσει το σχέδιο πτήσης των δρομολογίων προς τη Μόσχα αποφεύγοντας τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Μέσω της ίδιας ΝΟΤΑΜ και άλλες πτήσεις ρωσικών και άλλων αεροπορικών είτε προσγειώνονται στα πλησιέστερα αεροδρόμια είτε επιστρέφουν στον αρχικό προορισμό τους.

Αναμένονται νεότερες πληροφορίες για το πώς θα διαμορφωθούν εφεξής οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις στο ρωσικό έδαφος και την ευρύτερη περιοχή και συνακόλουθα το τί μέλλει γενέσθαι με τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Ουκρανία: Aγόρι σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Σημειώνεται ότι ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Στο Κίεβο οι σειρήνες αεράμυνας δεν σταματούν να ηχούν. Πολλαπλές εκρήξεις σε πόλεις στην Ουκρανία και διαδοχικοί βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται», καθώς άρχισε ρωσική επίθεση, και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

Στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια και εργοστάσια είναι κυρίως οι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων, που επί σειρά ωρών χτυπούν κυρίως με πυραύλους τύπου cruise.

Η ναυτική βάση της Οδησσού καθώς και το αεροδρόμιο του Κιέβου είναι οι δύο κυριότεροι στόχοι που έχουν ήδη πληγεί από τη Ρωσία, με χιλιάδες τανκς και εκατοντάδες πολεμικά ελικόπτερα να έχουν μπει ήδη σε ουκρανικό έδαφος.

Από νωρίς το βράδυ είχε προαναγγελθεί εμμέσως η εισβολή της Ρωσίας με την κατάρριψη όλων των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ