Ελλαδα

Θεοδωρίδου: Οι εμβολιασμοί δεν επιδέχονται χαλάρωση

«Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών μίλησε η Μαρία Θεοδωρίδου.

«Αν και υπάρχει αισιοδοξία, οι εμβολιασμοί δεν επιδέχονται χαλάρωση», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί προϋπόθεση για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Υπογράμμισε, δε, ότι οι ανεμβολίαστοι θα είναι η πιο ευάλωτη ομάδα.

Αυτό το διάστημα που όλες οι χώρες βαίνουν στη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις σχετικά με την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του ΠΟΥ, όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Επιπλέον η κα Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της Novavax ανέφερε ότι προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό όπως και αυτά της Sanofi και της Glaxo.

Κορωνοϊός – Θεμιστοκλέους: Έσπασε το φράγμα των 20 εκατ. εμβολιασμών

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έσπασε το φράγμα των 20 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα.

Επεσήμανε, δε, ότι άνω του 95% των δικαιούχων έχει κάνει αναμνηστική δόση. Όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν νεότερα για παραλαβή του εμβολίου της Novavax, γι’ αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις