Ελλαδα

11χρονη: 12 ημερών η μητέρα της ήταν σε κώμα λόγω ναρκωτικών

Τι αναφέρουν οι εκθέσεις της κοινωνικής έρευνας

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11χρονη στην Κρήτη: Σε ηλικία 12 ημερών μητέρα της ήταν σε κώμα λόγω υπερβολικής δόσης
Παιδί με κούκλα στα χέρια © Pixabay / Sigmund

Ασέλγεια σε 11χρονη στην Κρήτη: Σε ηλικία 12 ημερών βρέθηκε δίπλα στη μητέρα της που ήταν σε κώμα λόγω υπερβολικής δόσης.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεσης ασέλγειας στην 11χρονη κοπέλα στην Κρήτη από τον θείο τηςΟ 58χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και υποστηρίζει ότι την χτυπούσε ελαφρά όταν έκανε αταξίες.

Σε βάρος του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το cretapost, η έρευνα που είχε διενεργηθεί ως προς την καταλληλότητα των συνθηκών υπό τις οποίες μεγάλωνε κοντά στον ανάδοχο πατέρα και θείο της η 11χρονη από το Λασίθι, που πριν μερικές ημέρες αποκάλυψε στη δασκάλα φυσικής αγωγής ότι κακοποιείται σωματικά και σεξουαλικά από τον άνθρωπο που ανέλαβε να τη μεγαλώσει από δώδεκα ημερών μωρό, ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση.

11χρονη στην Κρήτη: «Ο θείος χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης»

«Επειδή δεν γνωρίζουμε εάν πίσω από την συμπεριφορά του ανάδοχου πατέρα υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν, πιστεύουμε ότι χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης για να εκτιμηθούν τα παραπάνω», αποφαίνεται, κατά πληροφορίες, η έκθεση κοινωνικής έρευνας και ενώ ήδη είχε ανατεθεί με δικαστική απόφαση η φροντίδα της ανήλικης στον θείο και την πρώην σύζυγό του.

Αναφέρεται επίσης ότι όσο ο 58χρονος θείος ήταν μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά τους και ζούσαν όλοι μαζί ως οικογένεια, το περιβάλλον, παρά τις δυσκολίες, ήταν κατάλληλο για το κοριτσάκι, το οποίο άλλωστε μεγάλωνε μαζί τους από μωρό.

Η κοινωνική έρευνα συνεχίστηκε με επισκέψεις μέσα στην επόμενη διετία ώστε να διαπιστωθεί πώς εξελισσόταν η κατάσταση. Αναφέρεται ότι τα πράγματα άλλαξαν μετά το διαζύγιο του 58χρονου οπότε και υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε ένα μικρό παράπηγμα στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε και εκεί έμενε με το κοριτσάκι.

Κρήτη: Ανώνυμες καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης της μικρής

Το 2019 έφθασαν στην υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες, έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και του επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές. Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε μέσα στο κατάλυμα. Δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες. Κάποιες φορές έπαιζε μαζί της ο θείος.

Περιγράφεται ότι σε μία επίσκεψη της υπηρεσίας, είδαν το κοριτσάκι να επιστρέφει μόνο από το σχολείο με το λεωφορείο.  «Έδειχνε χαρούμενη, αγκάλιασε και φίλησε γλυκά τον πατέρα της, δείχνοντάς του τα επιτεύγματα της ημέρας στο σχολείο της».

Στους κοινωνικούς λειτουργούς είχε διαφανεί ότι μεταξύ του θείου και της ανήλικης είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση στοργής, ωστόσο το παιδί, όπως σημείωναν οι αρμόδιοι, «μεγαλώνει σε ένα χώρο χωρίς οικογενειακό υπόβαθρο, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα που δεν έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει ψυχοκοινωνική και συναισθηματική κάλυψη. Η μόνη σταθερή σχέση που έχει η ανήλικη είναι με το θείο της και ανάδοχο πατέρα και τη γιαγιά της».

Η κοινωνική υπηρεσία θεωρεί ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιάζεται και αγαπάει την 11χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδεικνύει ως επιβεβλημένο να υπάρξει και ψυχιατρική εκτίμηση του προφίλ του, όπως αναφέραμε και στην αρχή.

11χρονη στην Κρήτη: Βρέθηκε δίπλα στη μητέρα της που ήταν σε κώμα

Είναι συγκλονιστικό ότι το κοριτσάκι ήταν μόλις 12 ημερών όταν η γιαγιά επισκέφθηκε το σπίτι του γιου και της νύφης της για να δει το νεογέννητο. Βρήκε τη μητέρα του σε κώμα από τη χρήση ναρκωτικών και το μωρό μόνο του, εκτεθειμένο σε κίνδυνο.

Τότε ήταν που το πήρε από το σπίτι τους και το μετέφερε στο σπίτι του άλλου γιου της και αναδόχου της μικρής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ