Ελλαδα

Συνελήφθησαν 12 μέλη του Ρουβίκωνα για την επίθεση στο υπουργείο

Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρουβίκωνας
Ρουβίκωνας (Φωτό Αρχείου) Eurokinissi

Επίθεση του Ρουβίκωνα με τρικάκια στο Υπουργείο Εργασίας: Συνελήφθησαν 12 άτομα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Σε συλλήψεις 12  μελών του Ρουβίκωνα, που εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζεται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις εξ αυτών παρέμειναν στο ισόγειο, ενώ οι υπόλοιποι ανέβηκαν έως τον πέμπτο όροφο, σκορπίζοντας φυλλάδια.

Αστυνομικοί της διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής που έσπευσαν στο σημείο, προσήγαγαν το σύνολο των ατόμων, 9 άνδρες και 3 γυναίκες στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και σε 11 εξ αυτών, για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το «ντου» των μελών του Ρουβίκωνα είχε σχέση με τις 1.500 απολύσεις εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ΑΕ.

Επίθεση Ρουβίκωνα στα Lidl στο Ίλιον

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν χθες τα ξημερώματα σε σούπερ μάρκετ Lidl στο Ίλιον για το περιστατικό κλοπής στο συγκεκριμένο κατάστημα από μία 70χρονη.

Λίγο μετά τις 3:30, τα μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν μπροστά από το υποκατάστημα, που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον, και με βαριοπούλες έσπασαν την κεντρική είσοδο ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε όλη τη γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου.

Ο λόγος της επίθεσης στο σούπερ μάρκετ είναι η μήνυση που υπέβαλε η εταιρεία στην ηλικιωμένη η οποία το περασμένο Σάββατο έκλεψε κρέας και τυρί από τα ράφια προκειμένου να κάνει το τραπέζι στα παιδιά της καθώς η οικογένεια βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το απόγευμα της Πέμπτης το σούπερ μάρκετ απέσυρε τη μήνυση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ