Ελλαδα

Παγώνη: «Πάσχα στο χωριό αλλά με μάσκες»

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες. Δεν έχουμε φτάσει τα απαραίτητα ποσοστά»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρόεδρος της της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα, αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων.

Για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Η επιτροπή εξετάζει ανά περίπτωση και μπορεί να δώσουν και συγκεκριμένες παρατάσεις. Το μπέρδεμα ήταν με αυτούς που νόσησαν δύο φορές. Εχτές ανακοίνωσαν ότι όποιος έχει εμβολιαστεί δύο φορές, και έχει νοσήσει μετά, ισχύει το πιστοποιητικό του. Η επιτροπή εισηγείται σε γενικούς κανόνες, υπάρχουν και εξειδικευμένες περιπτώσεις που πρέπει να εξετάζονται. Κάποιος που έχει νοσήσει δύο φορές μπορεί να εμβολιαστεί. Όταν διευκρινιστεί τι θα γίνει μετά την 3η δόση, αν θα πάμε σε 4η, αν θα γίνει το εμβόλιο μια φορά το χρόνο, αν θα υπάρξει εμβόλιο για όλους τους κορωνοϊούς, δε θα υπάρχουν αυτά τα μπερδέματα» είπε και πρόσθεσε για την τρίτη δόση του εμβολίου:

«Έχουμε αρκετά αντισώματα που είμαστε καλυμμένοι και για την Όμικρον και τις άλλες παραλλαγές. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τι θα γίνει από εδώ και πέρα».

Ως προς την άρση των μέτρων και τι θα γίνει με τις μάσκες, τόνισε πως «η κάθε χώρα έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Η Δανία πέταξε τις μάσκες, αλλά έχει 90% εμβολιασμένους, και σε ποσοστό 85% οι άνω των 60 έχουν κάνει την 3η δόση».

«Στην Ελλάδα, όμως, δεν υπάρχουν αυτά τα ποσοστά και συνεπώς δεν μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες. Δεν έχουμε φτάσει τα απαραίτητα ποσοστά», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή ό,τι και να συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τα πρωτόκολλα, τα καινούργια αντιικά, τα εμβόλια που έχουν προχωρήσει. Με το καινούργιο εμβόλιο μπορούν όσοι δεν είχαν πειστεί με τα προηγούμενα, μπορούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Θεωρώ ότι πρέπει να πάει σε όλες τις χώρες» είπε για την συνέχεια της πανδημίας και κατέληξε αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα:

«Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, στο χωριό αλλά με μάσκες, και προς το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά, μπορούν να βγουν και οι μάσκες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις