Ελλαδα

Παγώνη: Όταν εμβολιαστούμε κατά 90%, θα πετάξουμε τις μάσκες

«Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήση μάσκας στο σχολείο
Χρήση μάσκας στο σχολείο © EUROKINISSI

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε για το πότε θα μπορέσουμε να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες αλλά και για το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα.

Για το πότε θα μπορέσουμε να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες αλλά και για το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα, μίλησε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) υπογράμμισε ως προς τη χρήση των μασκών πως «θα τις πετάξουμε, όταν εμβολιαστούμε κατά 90%».

Αναφορικά με την διαχείριση, δε, της πανδημίας, επεσήμανε ότι «έγιναν λάθη. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Κάναμε λάθος όταν ξεκίνησε η πανδημία, ενημερώναμε λέγοντας και εστιάζοντας στην επιπλοκή του εμβολίου, μιλώντας όλοι για θρομβώσεις, δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, και δεν λέγαμε τις επιπλοκές από τη νόσο, σε όλα τα όργανα, που είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος όλων μας. Παρασυρθήκαμε αυτό είναι η αλήθεια. Το κατάλαβα γρήγορα και άρχισα να μιλάω πιο απλά και να προσεγγίζω τον κόσμο» και πρόσθεσε:

«Τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι δύσκολα. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλοί. Οι ασθενείς αυτοί είναι πάνω από 60 με υποκείμενα νοσήματα και το 85% είναι ανεμβολίαστοι, αυτό μην το ξεχνάτε. Στη Δανία είναι 90% εμβολιασμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Πάνω από 300.000 δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, άρα είναι λογικό ένα ποσοστό να έχουμε και θανάτους. Ο κάθε θάνατος για εμάς είναι μια ήττα. Εμείς δεν κάναμε, όμως, διαλογή για την διασωλήνωση όπως, π.χ., έγινε η Ιταλία που έχει και τις καλύτερες ΜΕΘ. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευθύνονται και σε λάθη που κάναμε αλλά και στον φόβο για τα mRΝΑ εμβόλια Στόχος είναι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού για να καλύψουμε όλες τις παραλλαγές. Μέχρι τώρα τις έχουμε καλύψει. Για να αλλάξει η ζωή μας και να πετάξουμε τις μάσκες. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 90%, δεν θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες».

Τέλος, αναφορικά με το πώς θα εορταστεί το φετινό Πάσχα, η κα Παγώνη σημείωσε πως «θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε, όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ