Ελλαδα

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα-Απομακρύνονται οι 288 επιβάτες

Οι επιβάτες εγκαταλείπουν με σωσίβιες λέμβους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φλεγόμενο πλοίο στην Ηγουμενίτσα
Το φλεγόμενο πλοίο στην Ηγουμενίτσα © EΡΤ

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: Εγκαταλείπουν το πλοίο οι 288 επιβάτες - Μεταφέρονται με σωσίβιες λέμβους στην Κέρκυρα.

Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα, που εκτελεί το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντεζι, ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2) και ενώ πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Πρόκειται για το πλoίο Euroferry Olympia με σημαία Ιταλίας. 

Ο καπετάνιος του πλοίου διέταξε την εκκένωσή του και την απομάκρυνση των επιβατών με σωστικές λέμβους. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη μεταφορά τους στην Κέρκυρα. Οι καιρικές συνθήκες που πνέουν στην περιοχή είναι καλές, με τα μποφόρ να μην ξεπερνούν τα 4. 

Η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα σπεύδουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, επιβάτες του πλοίου ήδη ανέβηκαν σε σωσίβιες λέμβους του επιβατικού πλοίου και αναμένεται να τους περισυλλέξουν παραπλέοντα σκάφη.

Τα πρώτα πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο κοντά στην Ηγουμενίτσα | Ώρα Ελλάδος 18/02/2022 | OPEN TV

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: Το σημείο όπου βρίσκεται το Euroferry Olympia

Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ηγουμενίτσας βρίσκεται το Euroferry Olympia, το πλοίο που φλέγεται μετά από φωτιά που ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι, από άγνωστα μέχρι αυτήν την ώρα αίτια. 

Το πλοίο Euroferry Olympia στο σημείο όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα
Το πλοίο Euroferry Olympia - Το στίγμα στο Marine Traffic

Το πλοίο Euroferry Olympia σε φωτογραφία από το παρελθόν
Το πλοίο Euroferry Olympia σε φωτογραφία αρχείου © Marine Traffic

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κάτσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ