Ελλαδα

Παραμένει σε λειτουργία το γηροκομείο στα Χανιά- Νέες μαρτυρίες

Φιλοξενούνται στη δομή 41 ηλικιωμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γηροκομείο στα Χανιά
Γηροκομείο στα Χανιά © EUROKINISSI ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Γηροκομείο στα Χανιά: Λειτουργεί με 41 ηλικιωμένους - Πώς ξέφευγε από τον έλεγχο η ιδιοκτήτρια - Μαρτυρία για φιλοξενία ηλικιωμένων στον νεκροθάλαμο.

Σε λειτουργία παραμένει το γηροκομείο στα Χανιά έξι σχεδόν ημέρες μετά τη σύλληψη των συνιδιοκτητών, γιατρών και νοσηλευτών, για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων και τους θανάτους γερόντων που διέμεναν στη δομή. 

Σήμερα, το γηροκομείο στα Χανιά φιλοξενεί 41 ηλικιωμένους. Ήδη συζητείται η απομάκρυνση των ηλικιωμένων και η μεταφορά τους στο Δημοτικό Γηροκομείο των Χανίων. Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε πρόσφατες δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η δυναμικότητα του Δημοτικού Γηροκομείου δεν επιτρέπει άνοιγμα στον αριθμό των φιλοξενουμένων. «Το σίγουρο βέβαια είναι ότι το δημοτικό γηροκομείο Χανίων θα προσπαθήσει στην κατεύθυνση που θα του υποδείξουν οι αρχές». 

Οίκος ευγηρίας: Η επόμενη μέρα, οι ευθύνες και η θέση των υπηρεσιών

Γηροκομείο στα Χανιά: Φιλοξενούσαν ηλικιωμένους στον νεκροθάλαμο

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες μαρτυρίες για τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι ηλικιωμένοι μέσα στο γηροκομείο στα Χανιά. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν ηλικιωμένοι να φιλοξενούνταν ακόμη και μέσα σε δωμάτιο που χρησιμοποιείτο ως νεκροθάλαμος. 

Πρώην εργαζόμενοι της δομής κατέθεσαν ότι οι ιδιοκτήτριες ενημερώνονταν πριν από κάθε έλεγχο φροντίζοντας ακόμη και να κρύψουν τους υπεράριθμους ηλικιωμένους, γι' αυτό δεν είχαν αντιληφθεί οι αρχές όσα διαδραματίζονταν στο γηροκομείο στα Χανιά. 

Ο δήμαρχος Χανίων εμφανίσθηκε κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη απόδοσης ευθυνών: «Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές σε ανθρώπους ιδίως της τρίτης ηλικίας που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες προσοχής. Ελπίζω, εύχομαι και θα συνδράμουμε στο βαθμό που μας αναλογεί ως δήμος, ώστε να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατόν δικαιοσύνη και οι τυχόν ευθύνες που υπάρχουν να καταλογιστούν σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι», δήλωσε σε όλους τους τόνους. Ο ίδιος σημείωσε ότι «η χανιώτικη κοινωνία έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι μια κοινωνία που σέβεται τον άνθρωπο, έχει επιδείξει αλληλεγγύη όποτε απαιτήθηκε» και συνέστησε προσοχή στα λεγόμενα  «ώστε  να μην πάρει όλη αυτή η τραγική υπόθεση ένα χαρακτήρα που θα επιβαρύνει το όνομα και τον χαρακτήρα των Χανιωτών».

Γηροκομείο στα Χανιά: Προφυλακίστηκαν τέσσερις συλληφθέντες

Στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι μεταφέρθηκαν η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μετά την απόφαση προφυλάκισής τους. Την ίδια ώρα, οι δύο γιατροί που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταφέρθηκαν σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων. 

Γηροκομείο στα Χανιά: Η ιδιοκτήτρια οδηγείται φορώντας χειροπέδες στο όχημα που θα τη μεταφέρει στις φυλακές μετά την προφυλάκισή της
Γηροκομείο στα Χανιά: Στις φυλακές τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες © zarpanews.gr

«Όλα είναι προϊόν σκευωρίας», υποστήριξαν, σύμφωνα με το flashnews, οι ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή για τις κατηγορίες των ανθρωποκτονιών.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις που αναφέρουν άτομα που πλησίαζαν ανθρώπους για να καταθέσουν κατά της μονάδας παρέχοντας οικονομικά ανταλλάγματα.

«Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα, ο ένας αδελφός λέει ότι βασάνιζαν τη μητέρα του και την άφηναν νηστική ενώ η αδελφή λέει ότι ήταν μια χαρά και ο αδελφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδελφή ήταν κάθε μέρα εκεί. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Νίκος Ρουσσοπουλος, συνήγορος υπεράσπισης ιδιοκτητριων οίκου ευγηρίας στα Χανια

Με πληροφορίες από flashnews, zarpanews, neakriti και cretalive

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ