Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία πήρε ο 20χρονος που παραδόθηκε

Θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την ερχόμενη Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Ο 20χρονος που παραδόθηκε στις αρχές
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Ο 20χρονος που παραδόθηκε στις αρχές © EUROKINISSI

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Προθεσμία για τον 20χρονο που παραδόθηκε στις αρχές - Θα ετοιμάσει την απολογία του.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (14/2) έλαβε και πήρε ο 20χρονος που παραδόθηκε την Πέμπτη (10/2) στις αρχές για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη την 1η Φεβρουαρίου. 

Εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ύποπτο ένα ακόμη άτομο;

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του σήμερα (11/2) στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι πιθανό να εμπλέκεται και άλλο άτομο στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν στοιχεία για την ταυτοποίηση  και τον εντοπισμό ενός 12ου ατόμου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης. 

Πρόκειται για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο και να φορούσε σκούφο. Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού, που κανείς δεν θέλει να κατονομάσει, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους συλληφθέντες. 

Κούγιας: Εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο στην υπόθεση

Για την ύπαρξη και τέταρτου αυτοκινήτου που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας είπε «υπάρχουν άλλοι δύο ύποπτοι, εγώ σας είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει και τέταρτο αυτοκίνητο, αυτό είναι κάτι που διερευνάται αυτές τις ημέρες και αυτό θα προκύψει από τον ενδελεχή έλεγχο των καμερών. Όχι μόνο από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά του συνόλου των καμερών που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε:

«Θα γυρίσουν πίσω την κίνηση των αυτοκινήτων και θα δούνε όλη την διαδρομή τους, από που ξεκίνησαν όποτε θα φανεί αν υπάρχει και τέταρτο αυτοκίνητο».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Κούγιας είπε πως «ο Άλκης δεν πήγαινε καν συχνά στο γήπεδο, οι φίλοι του πήγαιναν πιο συχνά, αλλά δεν ήταν από αυτούς που προκαλούσαν. Μαζί με τους γονείς του Άλκη, θα πάμε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουμε να γίνει η διεξαγωγή της δίκης σε άλλη πόλη».

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ