Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 20χρονος που παραδόθηκε

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός στη Χαριλάου
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός στη Χαριλάου © EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 20χρονος που παραδόθηκε στις αρχές - Απολογούνται οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα ο 20χρονος που παραδόθηκε εχθές (10/2) στις αρχές. Ο νεαρός κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του 19χρονη Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. 

Ο 20χρονος θα μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Ο 20χρονος παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10/2) στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, όπου παρελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς, συνοδεία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

«Φοβήθηκα. Ηταν να φύγει ο πατέρας μου και η γιαγιά μου για Αλβανία και τους είπα να πάω και εγώ. Δεν είχα βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση και φοβήθηκα. Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, δεν είχα πει τίποτα στον πατέρα μου για το τι συνέβη, του το είπα εδώ. Ο πατέρας μου ήταν να φέρει τη γιαγιά μου στην Αλβανία, καθώς μένει εδώ, και του είπα να πάω μαζί», είπε αρχικά σε δηλώσεις του στον Alpha o 20χρονος και προσέθεσε: «Είναι μια μεγάλη περιπέτεια αυτή για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι κάτι, όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο 20χρονος είπε ότι γνωρίζει ότι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συλληφθεί και ότι τα έχει μάθει όλα από τις ειδήσεις. «Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση. Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ζητώ συγχώρεση από την οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, γιατί η οπαδική βία έχει φθάσει στα άκρα. Εχω φέρει την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση, απλά θέλω να σταθούν δυνατοί».

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Απολογούνται άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι

Την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν, σήμερα, άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21 ετών συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο 19χρονο.

Την Πέμπτη (10/2) απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν έξι άτομα για την υπόθεση.

Ο 21χρονος Έλληνας, ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη «έδειξε» τον δολοφόνο και αποκάλυψε πού είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Απόστολος Λύτρας «ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια πού βρίσκεται αυτό το μαχαίρι».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ «έδειξε» ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου. «Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη», σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου «καράμπιτ». «Πρόκειται για ένα μαχαίρι καραμπιτ που δεν έχει βρεθεί και ο εντολέας έχει υποδείξει πού βρίσκεται. Επίσης ανέφερε ότι μετά αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξε σε μια ερημική περιοχή», πρόσθεσε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο εντολέας του υποστήριξε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και στη συνέχεια του έπεσε. «Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι», ανέφερε ο κ. Λύτρας, ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι «οφείλουμε να το πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη».

ThessToday.gr - Λύτρας: Ο εντολέας μου έδειξε ποιος δολοφόνησε τον Άλκη και με πού είναι το μαχαίρι

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ενός ακόμη προσώπου (12ου), το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ