Ελλαδα

Κατάθεση φίλου του Άλκη: Φώναζε «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω»

«Έπεσα πάνω του να τον σώσω»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Στη δημοσιότητα κατάθεση φίλου του 19χρονου Άλκη Καμπανού - Πώς περιγράφει τη στιγμή της αιματηρής επίθεσης.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και για το πώς λειτούργησαν οι δράστες της φονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την κατάθεση φίλου του 19χρονου Άλκη οι δράστες τους περικύκλωσαν και άρχισαν να τους χτυπούν με μανία ενώ τους μαχαίρωναν.

Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρει: «Είχα βάλει τα χέρια μου στα πλευρά μου όταν άρχισαν να μας χτυπούν. Αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα με κάρφωσέ τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει "βοήθεια δεν μπορώ πονάω".

Τότε γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να  χτυπάνε τον Άλκη. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω.

Τότε με κάρφωσέ και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη κι αυτή έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη.

Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του και προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη.

Πήρα το κινητό μου και κάλεσα τον πατέρα μου και του είπα να έρθει κατευθείαν γιατί έγινε κάτι σοβαρό και δεν είναι καλά ούτε ο Άλκης, ούτε εγώ. Λίγο αργότερα ήρθε και η αστυνομία».

Συγκλονίζει ο φίλος του Άλκη: Τον άκουσα να ουρλιάζει «Δεν μπορώ πονάω» | 09/02/2022 | ΕΡΤ

Φωτογραφίες από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΡΤ φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι φωτογραφίες είναι αυτές που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών από τις αρχές.

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος
Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος © ΕΡΤ

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο
Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο © ΕΡΤ

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος
Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος © ΕΡΤ

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος
Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος © ΕΡΤ

Δολοφονία Άλκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Δύο εκ των συλληφθέντων για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, απολογούνται σήμερα ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που διερευνά την υπόθεση.

Η μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έγινε στις 12 το μεσημέρι, ενώ οδηγήθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας από το υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου. Και οι δύο φαίνεται να επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την υπόθεση και κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά τις απολογίες τους, από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Στα δικαστήρια δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Άλκη

Νωρίτερα, είχε ζητήσει προθεσμία για την Παρασκευή ο 25χρονος που παραδόθηκε, το προηγούμενο 24ωρο, στις διωκτικές Αρχές. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι έχουν πάρει ήδη προθεσμίες να απολογηθούν τα επόμενα δύο 24ωρα.

Στο μεταξύ, εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης το ένταλμα διεθνούς αναζήτησης για τον 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία. Είναι ο μοναδικός από τους 11 που ταυτοποιήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή της Χαριλάου, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος και φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ