Ελλαδα

Συγκλονίζουν οι γονείς του 19χρονου Άλκη: Δεν κρατάμε κακία

Έστειλαν μήνυμα ενότητας και ζήτησαν δικαιοσύνη για το παιδί τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Οι γονείς του 19χρονου Άλκη μιλούν για πρώτη φορά για τη δολοφονία του γιου τους και ζητούν δικαιοσύνη.

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν» δηλώνουν οι γονείς του Άλκη, μιλώντας στην ΕΡΤ3, για τη δολοφονία του γιου τους στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τον πόνο του, ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, έστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε μόνο δικαιοσύνη για το παιδί του.

«Ήταν ένα γεγονός που πραγματικά με έκανε συντρίμμια και προσπαθώ να μαζέψω τα συντρίμμια μου. Ευτυχώς, η σύζυγός μου και η κόρη μου στάθηκαν πιο δυνατές από εμένα και με κράτησαν όρθιο. Από αυτές παίρνω κουράγιο» είπε χαρακτηριστικά.

Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητούν οι γονείς του Αλκη Καμπανού μιλώντας στην ΕΡΤ3 | 07/02/2022 | ΕΡΤ

«Δεν θέλω τίποτα άλλο παρά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πιαστούν οι ένοχοί. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα κάνει καλά τη δουλειά της και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί χωρίς εκδικητικό χαρακτήρα. Θέλω να πάρουν την ποινή που τους αξίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρα του 19χρονου Άλκη.

«Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός ένωσης όλων των φιλάθλων και όλων των ομάδων» καταλήγει και προσθέτει: «Εγώ είμαι και Άρης και είμαι και ΠΑΟΚ και το λέω ειλικρινά».

Δολοφονία Άλκη: «Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν», λέει η μητέρα του 19χρονου

«Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω συναισθήματα, καμία μανούλα να μη ζήσει αυτό που βιώνω. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, αναφερόμενη στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι οκτώ

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου. Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται νέοι έλεγχοι της Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην περιοχή της Αττικής. Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά, αποτελέσματα των ελέγχων.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πληροφορίες ότι «έδειξαν» τον δολοφόνο

Τα άτομα που συνέλαβε η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ξεκίνησαν να δίνουν πληροφορίες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν «έδειξαν» τον δράστη που έδωσε τις χαριστικές βολές στον 19χρονο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες κατονόμασαν τον ένατο ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία. Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών. Ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν. Στη συνέχεια, τα δείγματα αυτά θα συγκριθούν με αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η εφημερίδα «Μακεδονία», υπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ