Ελλαδα

Αττική Οδός: Πρώτη ομαδική αγωγή για αποζημίωση

Πόσα χρήματα ζητούν οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αττική Οδός: Κατατέθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή από πολίτες για αποζημίωση. Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η Αττική Οδός βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών που ζητούν αποζημίωση για τον εγκλωβισμό τους στα χιόνια στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Όπως έγινε γνωστό, διεκδικούν συνολικά 128.000 ευρώ σε αποζημιώσεις από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, το μεσημέρι, άνοιξε η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στον χιονιά.

Η πρώτη ομαδική αγωγή έγινε από 9 πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η βλάβη που υπέστησαν είναι μεγαλύτερη από αυτήν των 2.000 ευρώ που έχει οριστεί ως αποζημίωση για όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ανάμεσα στους πολίτες που προσέφυγαν, είναι:

  • Καρκινοπαθής με τη σύζυγό του, οι οποίοι επέστρεφαν από χημειοθεραπεία, εγκλωβίστηκαν για 8 ώρες και ζητούν 40.000 ευρώ.
  • Οδηγός νεκροφόρας που εγκλωβίστηκε 16 ώρες ζητά 10.000 ευρώ
  • Καρδιοπαθής με την κόρη της, που εγκλωβίστηκαν για 16 ώρες και ζητούν 18.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για αποζημίωση από την Αττική Οδό, με την οδηγό να ζητά να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την απίστευτη ταλαιπωρία της.

Αποζημίωση 2.000 ευρώ από Αττική Οδό - Ποιοι οδηγοί κατατέθουν αίτηση στην πλατφόρμα

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης απ' όσους πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό τις ημέρες του χιονιά, προκειμένου να πάρουν τις αποζημιώσεις των 2.000 ανά αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, η Αττική Οδός ενημερώνει με ανακοινωσή της ότι η Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων είναι πλέον διαθέσιμη, μέσω του site της Αττικής Οδού, σε ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022». Στην πλατφόρμα μπορούν να καταχωρήσουν το αίτημα και τα συνοδευτικά στοιχεία τους οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Επίσης, επισημαίνει ότι η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ, η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού, Δευτέρα-Σάββατο 08:00-19:00 και Κυριακή 11:00-19:00 στο 210.66.82.222, ή μέσω e-mail στο customercare@attikesdiadromes.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις