Ελλαδα

Κούγιας για δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πήγαν εκεί για να σκοτώσουν

«Ήττα της Αστυνομίας αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως το έγκλημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Κούγιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου
Ο Αλέξης Κούγιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου © EUROKINISSΙ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη - Τι υποστηρίζει ο συνήγορος της οικογένειας για τους δράστες και τη δράση των χούλιγκαν.

Για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού κατηγορείται ο 23χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί από τις αρχές της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «οι δράστες του εγκλήματος πήγαν εκεί για να σκοτώσουν». 

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία η εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου και υποστήριξε ότι αν δεν βρεθούν όλοι οι δράστες, τότε θα πρόκειται για ήττα της Ελληνικής Αστυνομίας. «Γνωρίζω ανεπισήμως ότι η αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια. Πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα. Αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση θα είναι ήττα της αστυνομίας. Τα αδικήματα με τα οποία θα κατηγορηθούν είναι ανθρωποκτονία για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους». 

Όσο για την άποψη ότι οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν, ο κ. Κούγιας σημείωσε: «Έτσι αντιλαμβάνονται οι ηγετικές ομάδες, τις μεγάλες ομάδες οπαδών για να τους σέβονται οι 15χρονοι που παρασύρονται και γίνονται χρήστες ναρκωτικών. Υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού και τον τραυματισμό των άλλων δύο, να φύγουν όλοι μαζί αστραπιαία δείχνει το δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος δεν θα έφευγαν. Θα έμεναν εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια. Οι δράστες απειλούνται με ισόβιες καθείρξεις για όλους και με 15χρόνια για κάθε ανθρωποκτονίας για όλους»

Ακόμη, ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο και για «εγκαθίδρυση της βίας στα γήπεδα». «Ανάμεσα σε αυτούς που υποδύονται τους φανατικούς οπαδούς, κάποιοι στην ουσία χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο για να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Πολλές φορές ενδύονται και τον μανδύα των σεκιούριτι. Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους. Ακόμη και αν μείνει κάποιος στις φυλακές, με την έξοδό του θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος τους στα γήπεδα. Αυτός επανέρχεται στο γήπεδο και έχει ένα είδος σεβασμού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έχω καταγγείλει και στη Λάρισα».

Όσο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο που ανήκε ο 23χρονος κατηγορούμενος, ο κ. Κούγιας είπε ότι «στις γιάφκες και τα ορμητήρια αυτών των συνδέσμων που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχουν διώξει τις οικογένειες από τα γήπεδα και μας έχουν καταστήσει υποκείμενα εκβιασμών. Υπάρχουν και πρόεδροι που ταυτίζονται με αυτούς». 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ποινική δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο

Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πληροφορίες για ταυτοποίηση δύο συνεργών του

Νεότερες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ταυτοποίηση δύο εκ των συνεργών του 23χρονου Αυξέντιου Circau που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό τα ξημερώματα της Τρίτης. Πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ