Ελλαδα

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 23χρονο δολοφόνο του Άλκη

Αυτές είναι οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 23χρονος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπανού
Ο 23χρονος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπανού © Eurokinissi

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 23χρονο Αυξέντιο Circau που συνελήφθη.

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας εις βάρος του 23χρονου Αυξέντιου Circau, που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές το αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.

Αυτές είναι οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του Άλκη, Αλέξη Κούγια, «το κατηγορητήριο θα είναι για τον 23χρονο και τα άλλα 7-8 άτομα εφόσον συλληφθούν, ότι αφαίρεσαν τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν και τη ζωή των άλλων δύο παιδιών. Δηλαδή έχουμε μια τετελεσμένη ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο παιδιών. Θα σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά λέμε από τι ποινές κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν με ποινή ισόβιας κάθειρξης όλοι για την ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη και με ποινές από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας όλοι».

Πληροφορίες για ταυτοποίηση των συνεργών στη δολοφονία του Άλκη

Νεότερες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ταυτοποίηση δύο εκ των συνεργών του 23χρονου.

Πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών.

Με αλεξίσφαιρο και σκυμμένο το κεφάλι ο 23χρονος στον Εισαγγελέα

Ο 23χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου στον Εισαγγελέα.

Μάλιστα, κατά την άφιξή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο 23χρονος βρισκόταν υπό στενή αστυνομική φύλαξη, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ κρατούσε σταθερά σκυμμένο το κεφάλι του.

Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είχε συγκεντρωθεί κόσμος που αποδοκίμαζε το νεαρό, φωνάζοντάς του «δολοφόνε» σε κλίμα αποδοκιμασιών και οργής.

Το προφίλ του 23χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου

Πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ που έχει βαρύτατο παρελθόν στην οπαδική βία. Ο νεαρός άνδρας είχε συλληφθεί το 2019 για οπαδική συμπλοκή και εις βάρος του εκκρεμεί δίκη.

Ο συλληφθείς φέρεται να αναγνωρίστηκε από τους τραυματίες και είναι συνδεσμίτης σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων των δραστών.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη δύο ακόμα δραστών και από ώρα σε ώρα αναμένονται δύο ακόμα συλλήψεις.

Ομολόγησε αρχικά αλλά αρνείται κάθε εμπλοκή τώρα

Ο συλληφθείς κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, αλλά αρνείται τα πάντα και δεν δίνει κάποιο στοιχείο για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, ο 23χρονος χαρακτηρίζεται ως «σκληρός» από τους αστυνομικούς, με τον ίδιο να δηλώνει «δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ